Азия и Латинска Америка забраняват със закон „Макдоналдс”


 

 Двайсетина световни производители на храни ни тровят с генно-модифицирани организми (ГМО). Това става ясно от публикуван списък на продукти от руския клон на „Грийнпийс".„Черният списък" на производителите на храни от ГМО-та показва, че голяма част от световните производители използват вредни  вещества с цел овкусяване, оцветяване или опресняване на продуктите. Най-ужасното е, че голяма част от тях представляват детски храни.

 

Вижте списъка с продуктите, които се продават почти във всеки магазин или хипермаркет в България. В същото време част от продуктите се произвеждат у нас, а другите се внасят от страните на Европейския съюз (ЕС) и получават български опаковки и етикети. В списъка засега е само една от веригите за бързо хранене и тя е очаквано "Макдоналдс". Неслучайно в някои страни в Азия и Латинска Америка веригите им вече се забраняват със закон.

Списъкът може да се допълни с проверените миналата година от Европейския съюз (ЕС) производители, чиито продукти за страните от новите страни-членки и за цялата Източна Европа са с доказано по-ниско качество на съставките. Например, Coca-Cola Co бе хваната в това, че вместо захар използва вредната глюкоза, която е причина за затлъстяване. В списъка попaднаха и такива продукти като кафе Jacobs, подправките Kotanyi и други.

Междувременно, голяма част от медиите в Източна Европа са принудени да премълчават фактите за вредните добавки и публикуваните резултати от проучванията поради факта, че същите производители често се явяват и водещи рекламодатели, особено що касае телевизионния ефир.

Контролът също не е ефективен.  За това има и публични признания на директора на Агенцията по безопасност на храните към Министерството на земеделието и храните Йордан Войнов. Подкотролната му институция не може да следи качеството на предлаганите във веригите продукти, а само дали са пресни и отговарят на условията за съхранение и продажба.

 

НЕ КУПУВАЙТЕ НА ДЕЦАТА СИ:

 

1 Snickers – шоколадов десерт

 2 Campbell – супи

 3 Uncle Bens – ориз, кетчуп

 4 Lipton – чай

 5 Mars – шоколадов десерт

 6 Twix – шоколадов десерт

 7 Cadbury (шоколад, какао)

 8 Ferrero (десерти)

 9 Nestle шоколад

 10 Nestle – напитка Nesquik

 11 Соса-Соla, Sprite, Fanta, Kinley – безалкохолни

 12 Pepsi – безалкохолно

 13 7-Up – безалкохолно

 14 Heinz – кетчупи, майонези, соуси

 15 Nestle – детски храни

 16 McDonald's – верига ресторанти бързо хранене

 17 Kraft Foods – шоколад, чипс, кафе, детски храни

18 Unilever – детски храни

 

Чудя се как ги пишат тези измислени статии...до преди седмица се върнах от няколко Азиатски държави и специално ми направи впечатление, че основно от МcDonald's, KFC, Burger King i Pizza Hut се хранят.Те и в Швейцария писаха, че са забранили със закон, но само ние тук знаем отидете да видите, че това са пълни глупости...кой ги измисля тези лъжливи статии???
НЕ КУПУВАЙТЕ НА ДЕЦАТА СИ: 1 Snickers – шоколадов десерт 2 Campbell – супи 3 Uncle Bens – ориз, кетчуп .... най-просто забранете на децата си всичко и ги заключете в една празна стая
а аз бас ловя че можем да напишем още стотина продукта и храни... поне.
Ти чел ли си етикетите на бозата, какви Е-та има вътре, а дали са описали всичко което е вътре ?
Шшшш ей малко сте зкъснели с новината само с едни 12 месеца пффф :) е не е голям проблемвсе пак за България с една година не е проблем за новини при положение че за други неща сме с векове изостанали от другите. Кой балук ви плаща заплатите на вас псевдо журналистчета жалки сте всички медии Статията е от 20.01.2012 http://www.goerieblogs.com/news/writersblock/2012/01/mcdonalds-closes-all-its-restaurants-in-bolivia-and-7-other-countries/ Поздрави
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%81%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%BC Аре чети ти сега че ние сме прости дето книги не сме чели а ти Велико научно откритие направи. Аспертана е открит 1965 как всички спаха пък ти го прочете че е отрова и ни просветяваш сега нас. Балък Смешен
Ехааа,не ги били забранявали? Я се разровете малко в нета и вижте Швейцария дали не ги затвори? Евала на управниците им! Да, статията има неточности , но е факт че тези бургери не се разграждат с месеци в организма! :D И всички продукти са опорочени, всички имат Е-та, хубаво е да си изкарате на листче най-вредните (канцерогенните и причиняващи други болести) като аспартама и да ги изкарате оот дневното си меню.
По-добре да ям боровинки от поляната отколкото да им пълня гушката на тия МИШКАРИ!!! Онли баница с бозица :D!
дори и статията да е преувеличена или измишльотина замислете се малко че има ключови думи за които можете да се хванете и да почнете да се интересувате повече :) никоя статия няма да ви поднесе 100% истината, а сега се замислете малко над тоя коментар!
Въпреки че по принцип съм съгласен с написаното,статията е пълна с грешки и неточности.Ясно е,че няма Американски храни,които вече не са ГМО.Причината е,че те се опрашват помежду си и е въпрос на време,когато всички храни ще са ГМО.Не бива да се бърка глюкозата с Аспартама.Глюкозата е съставка на захарта.Лошото е,че напоследък я добиват от сладка ГМО царевица чрез разлагане с ензими.Кока Кола открай време използва Аспартама,който се разпада до фенилаланин и формалдехид.Напитките и с аспартам носят надписа Лайт.Вярно е,че Американските храни са вредни,понеже са тъпкани с Е-та,но напоследък и нашите храни взеха да ги конкурират в това отношение.
Глупаци необразовани... прочетете една книга, или поне се поинтересувайте малко по темата и после пишете коментари. Забранени или не, ясно е, че тези храни са адски вредни, било то в големи или малки количества...тази вредна глюкоза се казва АСПАРТАМ или Е951 или просто казано... ОТРОВА. Най-лошото е, че можете да откриете веществото в 99% от храните и напитките. Поинтересувайте се малко и ще разберете за какво ви се говори. И следващият път когато сте в магазина, просто обърнете внимание на съставките в любимите си храни и сами ще се убедите как без да знаете ви тровят яко.
Оооо, събранието на вегетарианците :D :D
Най-хубаво би било да го забранят наистина, но няма как да стане. Все пак фирми като Макдоналдс и фастфууда изобщо са една от основните причини за индустриализацията на хранителната индустрия, съответно за развитието на монопола в този бранш и никой няма да позволи тази индустрия да рухне.
Наистина това чупи тъпомера просто! Вредната глюкоза :D :D Вместо захар - вредната глюкоза - е по-голяма тъпотия скоро не бях чел...
Точно така! ТряБва също да се забранят всички кебапчийници, и всички места където се предлагат дреболии, шекембе-чорби и подобни вредни изделия. И трябва да се забрани концентирания алкохол, видяхте как загинаха ония деца отровените.
Браво, това счупи тъпомера, ха-ха. Лошото е, хора, който не могат да разсъждават и нямат елемнтарни познания по физика, химия и биология ще се хванат на тая левашка пропаганда. Това за "забранените" МасДоналдс, разбира се е откровена и нагла лъжа. Впрочем тая партенка се върти вече няколко пъти, беше пускана и преди година и преди две. Никой никъде не е забранявал МакДоналдс. Оляхте се с тия простотии.
" ..... вместо захар използва вредната глюкоза ... " Вместо с баба яга, може да плашат децата вече с вредната глюкоза :))))
МАРОАН,боровинки от поляната е най-доброто нещо,което може да ядеш :)
Пълни измишльотини са тия статии. Никаде не се затварят ресторанти или се забраняват тези храни. Това не означава обаче, че изброените храни са полезни. В ограничени количества едва ли ще ви навредят, но почнате ли да прекалявате - резултатът ще е налице. Вижте дебелите американци...
Най-обичам препечатани статии пълни с грешки и тотална липса на разбиране... После тези хора се наричат журналисти... Хора, правите ли изобщо разлика между ГМ-ОРГАНИЗМИ и химически вещества (обогатители/овкусители/оцветители и т.н.) ?
Аве, МАРОАН, ти само шоколад, чипс и кетчуп ли плюскаш ве, майна? Бахти лигоча :D
Браво за статията. Повечето не ги ям но имаше такива които не очаквах Чай Lipton примерно
Да бе. Заббранявали ги.По голема глупост нема данапишете. Затвориа ги в комунистически държави. Работят си и се увеличават.. Viva McDonald's копеле.
Те са изброили всички главни производители на храни!! кво, боровинки от поляната ли да ям??
Да не забравяме и KFC. Всъщност, всичко, коет ое на повече от една степен преработка от натуралния си природен вид, не е добра храна.
Ала бала
Браво за тази статия!!!!!!!!!!!!
Най-четени