БСП –Доспат излезе с декларация срещу политически уволнения в общината


Социалистите се обявиха срещу репресиите и настиска в общината, дават юридическа помощ на уволнените, заради политическа принадлежност

Общинският съвет на БСП – Доспат излезе с Декларация срещу безпринципните политически уволнения в общината.  С нея членовете на червената партия се противопоставят  и на натиска, който се налага на граждани,  които не се подчиняват на диктатурата,  налагана от ръководството на ПП „ГЕРБ" в общината.

„Ние, членовете на Общински съвет на БСП – Доспат категорично се противопоставяме на  способите,  използвани  от ГЕРБ, с които се притискат  наши членове и симпатизанти, както и срещу постоянните заплахи за уволнения", се казва в Декларацията.

От левицата посочват,  че репресиите се упражняват във всички общински структури (училища, детски градини, общински предприятия и служби). „Посяга  се както върху хора с професия и специалисти в дадена област, така и върху обикновен помощен персонал", пише още в декларацията.

От БСП – Доспат считат, че е недопустимо представители на която и да е политическа партия да съсипват човешки съдби, само защото имат различни политически, обществени и социални виждания и не споделят  техните желания за власт и финансови облаги.

„Убедени сме, че управление като настоящето, което по нищо не се различава от управленията на общината през последните  25 години, както и изкуствено задържаните доходи на хората от големите работодатели в общината, са  виновни за обезлюдяването й. Ние от БСП остро възразяваме срещу политическите  преследвания и предлагаме на засегнатите граждани юридическа помощ и съдействие при изготвяне на жалби срещу мародерствата от страна на ГЕРБ", заключва Декларацията, подписана от общинският лидер на социалистите Пламен Станоев.

Най-четени