БСП –Доспат излезе с декларация срещу политически уволнения в общината


Социалистите се обявиха срещу репресиите и настиска в общината, дават юридическа помощ на уволнените, заради политическа принадлежност

Общинският съвет на БСП – Доспат излезе с Декларация срещу безпринципните политически уволнения в общината.  С нея членовете на червената партия се противопоставят  и на натиска, който се налага на граждани,  които не се подчиняват на диктатурата,  налагана от ръководството на ПП „ГЕРБ" в общината.

„Ние, членовете на Общински съвет на БСП – Доспат категорично се противопоставяме на  способите,  използвани  от ГЕРБ, с които се притискат  наши членове и симпатизанти, както и срещу постоянните заплахи за уволнения", се казва в Декларацията.

От левицата посочват,  че репресиите се упражняват във всички общински структури (училища, детски градини, общински предприятия и служби). „Посяга  се както върху хора с професия и специалисти в дадена област, така и върху обикновен помощен персонал", пише още в декларацията.

От БСП – Доспат считат, че е недопустимо представители на която и да е политическа партия да съсипват човешки съдби, само защото имат различни политически, обществени и социални виждания и не споделят  техните желания за власт и финансови облаги.

„Убедени сме, че управление като настоящето, което по нищо не се различава от управленията на общината през последните  25 години, както и изкуствено задържаните доходи на хората от големите работодатели в общината, са  виновни за обезлюдяването й. Ние от БСП остро възразяваме срещу политическите  преследвания и предлагаме на засегнатите граждани юридическа помощ и съдействие при изготвяне на жалби срещу мародерствата от страна на ГЕРБ", заключва Декларацията, подписана от общинският лидер на социалистите Пламен Станоев.

Вашият коментар

Трябва ли Филип Топов от ГЕРБ, който предаде избирателите, да напусне ОбС?


ДА
НЕ
Не мога да преценя