Близо 1000 нарушения за превишена скорост чрез видеозаснемане са установили от полицията през октомври


През месец октомври т.г. на територията на Смолянска област  са възникнали 42 пътнотранспортни произшествия. От тях 12 са били тежки с 12 ранени участници в движението и  един загинал, съобщиха от полицията.  

За подобряване безопасността на движението и контролната дейност за същия период са  проведени 18 специализирани полицейски операции по метода на “Широкообхватен контрол”, който се осъществяват в условията на видеозаснемане.  Нарушенията за превишена скорост, установени с мобилни автоматизирани технически средства от пътните полицаи на територията на ОД МВР - Смолян общо са 997, за които са съставени 996 фиша .

През месец октомври служителите на “Пътна полиция” при ОД МВР – Смолян са констатирали общо 2917 нарушения, за които са съставени 242 акта и 2572 фиша. Най-често извършвани нарушения от водачите на МПС са за шофиране под въздействие на наркотични вещества, за превишена скорост установените нарушения са 1001, за които са съставени 4 акта и 997 фиша. 8 са заловените зад волана водачи, които са употребили алкохол. За неправилно паркиране и спиране са констатирани 605 нарушения, за които са съставени 8 акта и 597 фиша. Спипаните с  нередовни пътни документи  са 265 , съставени са им  52 акта и 213 фиша

Вашият коментар

Най-четени