Депутатът от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова: Вчера беше тежък ден, но с обединени усилия се справихме


Голямо е моето облекчение, както и на жителите на област Смолян, че днес е отменено бедственото положение в региона. Вчера беше тежък ден предвид климатичната обстановка, но показахме, че с обединените усилия на държавните институции, на областна и общинска администрация, на всички служби по охрана на безопасността, на армията, на доброволци и граждани, се справихме с предизвикателствата на природата като се минимизираха неблагоприятните последствия. Това заяви д-р Даниела Дариткова - народен представител от ПП ГЕРБ-Смолян и общински партиен ръководител във връзка с обявеното бедствено положение в областта.

„Добрият синхрон и съвместната работа показаха, че можем адекватно да се справяме в изключително критични ситуации. Според нея превенцията е много важна, защото спомените й от наводнението през 2005 г. са много ярки. Всички бяха ангажирани със защитата на населението и бяха на своите места, реагираха адекватно“, коментира Дариткова.

Факт е, че държавата в лицето на вицепремиера Томислав Дончев, министъра на отбраната Николай Ненчев, зам.-министъра на енергетиката и директора на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ реагираха експресно и пристигнаха в Смолян, за да проверят от първо лице как се решават проблемите, възникнали от обилните валежи.

„Сега предстои да се направи прецизна оценка на всеки един опасен обект, за да се види какво може да се направи от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС“, заяви народният представител.

Д-р Дариткова изтъкна обаче, че на този фон не особено адекватно звучат изказванията на представители на БСП, че бедствието е заварило Смолян неподготвен. „Те отчитат действия, на които не са били свидетели и преки участници. Когато трябваше да се помага на хората и да се решават техните проблеми, бяха на партиен семинар и решаваха вътрешнополитическите си драми. За пореден път това доказва, че са откъснати от реалния живот на хората и че думите и делата им се разминават. Нашето убеждение и това на всички политически сили, които са ангажирани с управлението на страната, е, че политика трябва да се прави в името на хората, а не на гърба на хората“, подчерта депутатът от Смолян.

Най-четени