Дора Янкова: БСП по никакъв начин не се е вкопчила във властта


Извънредно заседание на Изпълнителното бюро на БСП се е провело снощи. Това съобщи в ефира на БНР Дора Янкова - депутат от Коалиция за България и член на Изпълнителното бюро на БСП.
 
По думите й в дневния ред на заседанието е била темата доколко днес, утре и в следващите дни Народното събрание има възможност да работи и как, за отговорното поведение на народните представители от Коалиция за България, за това какво може да се очаква в следващите дни.
 
„Нашето очакване е работещ парламент", подчерта Янкова и допълни, че не е обсъждан вариант БСП и ДПС да изтеглят партийните министри от кабинета.
 
„БСП по никакъв начин не се е вкопчила във властта. Категорична е волята ни, че трябва да се даде шанс на кабинета да работи. Народното събрание трябва да работи, за да може българските граждани да почувстват промяна", подчерта Янкова.
 
„Очакваме народното представителство да бъде на нивото на отговорността на българските избиратели. Мисля, че и в "Атака", и в ГЕРБ има хора, които носят съзнателно отговорността си към избирателите. Не може да си избран народен представител, да си положил клетва пред Конституцията и българския народ, и да си слушаш партийния си вожд. Очаквам отговорно поведение на народното представителство за работа в парламента, изтъкна Дора Янкова.
 
За протестите тя коментира: „При 4-годишно запушване на гражданската инициатива, това, че тя мощно изригва сега и че иска всичко да каже и че има нужда да променя - нас това не ни притеснява".
Най-четени