Дора Янкова: Чепеларе се нуждае от гъвкав и мащабен кмет


Малкият и среден бизнес е на колене, чака ни тежка зима със страшни цени на тока, оплакаха се чепеларци пред зам.-председателя на БСП Корнелия Нинова

Чепеларе се нуждае от гъвкав, динамичен и мащабен кмет, какъвто ще е Пантелей Мемцов. Това заяви депутатът Дора Янкова по време на среща с представители на бизнеса от Чепеларе, в която взе участие и зам.-председателят на ПГ на "БСП – лява България" Корнелия Нинова. Янкова подчерта, че кметуването не трябва да е чиновничество. Представителите на туристическия и дърводобивния бизнес очертаха многобройните проблеми на курортното градче. Малкият и среден бизнес е на колене. Неясното според туристическия бранш бъдеще на туристически център „Мечи чал", проблемите свързани с инфраструктурата на града и свързващите го артерии с к.к. Пампорово, неготовността, според хотелиерите за посрещането на новия зимен сезон, са част от проблемите, които ги затискат. Домакинът на срещата - кандидатът на БСП за кмет на община Чепеларе Пантелей Мемцов представи основните направления, залегнали в неговата програма, даващи реални отговори и решения на поставените проблеми. Той призва колегите си да бъдат активни и им обеща партньорство и подкрепа от страна на местната власт при избирането му за градоначалник.

Корнелия Нинова, която е и член на икономическата комисия в Народното събрание заяви, че ще свика извънредно заседание на икономическата комисия,където ще бъдат поканени и ресорните министри. Вие ще присъствате и ще се опитаме заедно да решим проблемите на зимните курорти за сезона, уточни тя. По време на срещата бе повдигнат и въпросът за строителството на обходния път на Чепеларе, чието възобновяване се случи по време на кабинета Орешарски с активното съдействие на Дора Янкова. От отговорите на министър Лиляна Павлова след мое питане стана ясно, че 20 млн. лв. са загубени и проблемът с обходното трасе, отново не е на дневен ред, напомни за загубата с огорчение народният представител от Смолянска област.


 БСП - Смолян

Пресцентър
Най-четени