Евгений Бакърджиев: Премиерът е на прага да подаде оставка


По улиците в момента са нашите деца, приятели познати, но те не са агресивни. Сегашният етап на тези протести е интелектуалната част на сигнала към управляващите. Наблюдавах вчера много внимателно поведението на премиера и смятам, че той е на прага да подаде оставка. Ако управляващите не се вземат в ръце, той ще вземе това радикално решение.
Това заяви Евгений Бакърджиев, който е председател на БДСъюз "Радикали" в сутрешния блок на БТВ по повод протестите в страната. Красимир Премянов, бивш депутат от БСП, заяви, че е нужен работещ инструмент, за да се решават промените в страната.
При едни предсрочни избори ще спечели и ДПС, и БСП, и Атака. "Но те сериозно са се ориентирали да поемат отговорност, което е много хубаво", смята още той. "Всеки ден сме свидетели на гафове. Всеки ден се разклаща и без това крехкото доверие в БСП. Най - големият враг на партията е самата партия. Всеки път се създава трус в това правителство, което трябваше да е балансирано и експертно. Няма баланс, а то беше сложено да успокои и да накара хората да се чувстват по-добре", заяви Бакърджиев.
По думите му държавата в момента е на един крак, който постоянно се подгъва. Бакърджиев заяви още, че сегашното правителство трябва да покаже, че разбира хората. Кабинетът не трябва да дразни хората с провокативни назначение, защото те са навън и са показали, че отричат тези назначения и  заявяват "не ви искаме така", коментира още той. Премянов е на мнение, че трябва да има национално отговорни политици, които да разберат, че трябва да се излезе от тези протести по един положителен начин. "Ако се разпусне НС, ще се работи по сегашния Избирателен кодекс. Управляващите трябва да застанат и да кажат, че в рамките на месец ще направят промени в частта за избор на народни представители. Да заявят пред хората няколко промени, които ще се извършат, да речем, в рамките на 45 дни и ако не се справят - да си подадат тогава оставката", смята още Бакърджиев. Трябва да се дадат стимули на хората, за да гласуват, допълни още Премянов.
 
Най-четени