Евродепутатът Владимир Уручев: Нуждата на България от ЕС е крещящаВладимир Уручев

Нуждата на България от Европейския съюз е крещяща, заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев на среща с жителите на златоградското село Старцево. По думите му колкото повече общи политики има, толкова по-добре за България. Най-пресният пример, каза той, е заради кризата в Украйна и рязко изострилият се въпрос за сигурността на доставките на газ от Русия. 
„Ако ЕС имаше обща енергийна политика, България нямаше от влизането си в ЕС през 2007 г. досега да продължава да получава газ само по един тръбопровод от Русия. 100% щеше да се намери възможност да се присъединим или към европейската газова структура, или в Гърция да се изгради примерно един терминал за втечнен газ и оттам да получаваме гориво. В момента не само в страните от бившия соцлагер, но и някои западни страни като Австрия и Италия - са застрашени в почти същата степен от евентуално прекъсване на газа през Украйна, както и България. Това е единият от секторите, в който най-ярко личи, че има необходимост Европа да става по-обединена и по-силна, за да може да си защити държавите-членки и всичките 500 милиона жители на ЕС”, обясни Уручев. 
Той подчерта, че Гърция би фалирала директно, ако ЕС не беше се намесил да гарантира заемите й от МВФ и от европейските банки, а също да й опрости част от дълга в десетки милиарди евро. По сходен начин стоят нещата в Испания, Португалия, Ирландия. 
„Тоест, има нужда от повече Европа, от по-обединена Европа, което за големите държави може би не е толкова добре. Една Германия например е много мощна. Тя иска да си определя политиките, но за по-малките държави, които са мнозинство в ЕС, е необходимо да има общи политики”, допълни евродепутатът. 
Според него евроскептицизмът може да се преодолее точно по време на избори като се гласува за правилните политически семейства. „Тези, които искат ЕС да е по-обединен, по-силен. И да е играч на световната сцена“, допълни евродепутатът.

Пресцентър ПП ГЕРБ - Смолян
Тагове: Смолян , ГЕРБ , Уручев
Prodajni horitsa ima tuk a? Lipsvat li vi boklutsite det gi niama v DPS? niama ve4e podvodnotsi sia!
Snoshti w top stars Mustafa otkri kampaniqta s butilka uiski... Ne vidqh gazolizacha Sedef dali beshe tam, na nego se zalagat golemite nadejdi na DPSto w Smolqn
ГЕРБ запазиха достойнство и чест в Смолян. БСП също. ДПС се затвориха и капсоловаха около неопитния си лидер Аршински и задълбочиха разединението на партията.
Най-четени