ГЕРБ печели местните избори от първи тур в Смолянско, ако изборите бяха днес


Ако местните избори бяха днес, ГЕРБ ще ги спечели по категоричен начин, като още от първи тур Смолян ще има избран кмет. Това става ясно от анкетата на hala.bg, в която участие са взели 618 души, което я прави напълно представителна според социологията.  
Въпросът, на който отговаряха участниците в допитването бе: Ако кметските избори са днес, за кандидата на коя партия бихте гласували? За ГЕРБ биха дали вота си 61,2 % или 379 души от гласувалите, на второто място се наражда БСП с приблизително 13,1 % или  81 човека са избрали партията на Нинова. На трето място се нарежда ДПС с малко над 8 % , като за движението са гласували 50 човека. На последната четвърта позиция се нарежда Коалиция за развитие на община Смолян (КРОС) с около 5,6 %, като за коалицията са гласували едва 35 човека. 
Впечатление прави, че в първите две позиции на политическият спектър, няма промяна от последните местни избори. Има обаче ръст на доверието в управляващата партия ГЕРБ, което означава, че смолянчани одобряват политиката на кмета  Николай Мелемов и доверието му сред обществеността расте. 
БСП запазва втората си позиция, но доверието в нея спада сериозно с близо 14 пункта, като най-вероятно това е в резултат на политиката на съветниците в местният общински съвет. 
На третата позиция отново е ДПС, като и при тях се забелязва ръст в доверието, макар и минимален.
 Почти на половина се е смъкнал и процентът на доверие от страна на смолянчани, към КРОС.  В момента тяхната работа е одобрявана от едва 5,6 % от анкетираните, което показва, че очакванията към тях са били коренно различни от това, което наблюдават гражданите от тяхна страна. 
Сериозен процент от анкетираните - 11.8 % не са посочили никоя от политическите сили, предложени им в анкетата, което означава, че сериозен процент от хората в Смолян не препознават моментното политическо статукво в града.
И да ти се ще и да не, друга опция освен ГЕРБ няма!
Иска ви се
Политиците трябва да разберат, че злобата и омразата, гласуването на инат, обидните думи и кръчмарския маниер на спорене,не вдигат рейтинги.

Вашият коментар

Най-четени