Граждански коментар: Поведението на БСП в Общинския съвет премина в наглост и безпардонност!


Агресивното и неграмотно говорене, което налагат БСП в ОбС е притеснително за обществото ни. Задават модел на подражание и манипулират общественото мнение. Дори не мислят какво говорят, когато започнат да губят почва под краката си.

 

Нагледен пример е Михаил Генчев, БСП (цитирам): „Ако кметът внася дадена докладна и иска тя да мине, както е случая за вземането на безлихвен кредит, трябва да си направи съответното мнозинство от 15 гласа и да си приеме това, което иска. Никой от опозицията не е длъжен да съдейства на кмета.“

 

С това изказване вчера на сесията, Генчев казва дирекно, че каквото и да предложи кметът, те ще си гласуват против. Доказва за поред път, че опозицията не работи в интерес на гражданите, а за да навреди на управлението на Мелемов. Целят се директно във властта. Сега властта е атрактивна, защото настоящото общинско ръководство се справи с наследените от Дора Янкова тежки финансови проблеми и общината вече ДИША.

 

Г-н Генчев, ДА, никой не Ви задължава да правите каквото и да е за кмета на Смолян, НО сте длъжен да работите в името на гражданите на този град, както ни се заклехте, че ще го правите! "ДА ГЛАСУВАШ НА ИНАТ" не е срещу кмета Мелемов, Вие гласувате срещу нас, хората, заради които сте там в тази зала, на които обещахте, че ще развивате Смолян и общината и ще го направите по-добро място за живеене!

 

Но г-н Генчев, просто замълчете, както ви го каза един общински съветник на провелата се вчера извънредна сесия на ОбС. Замълчете, защото когато цифрите говорят, вие трябва да наведете срамно глава пред гражданите на Смолян, защото ще Ви припомня само един случай по време на Вашето урпавление. 

 

Ние няма да забравим как над 100 000 лева накуп са взели при напускането на община Смолян най-високопоставените й служители и приближени до тяхзаради неползвани платени отпуски непосредствено преди да напуснат община Смолян.     

    

В статия от 2011 г. на страниците на любимия на БСП и КРОС вестник четем, че например зам.-кметът Михаил Генчев за 228 дни неползвана платена отпуска, за повече от 10 месеца си е взел на излизане от общината обезщетение 19 920 лв. Рекордьор! Вярва ли някой, че е работил 8 години без нито ден отпуск? Следващият „работохолик“ е зам.-кмета Румяна Янчевска – за 179 дни неползвана отпуска се е обезщетила със  17 165 лв. Секретарят Петър Харадинов си тръгна с 12 266 лв. за 73 дни неползвана отпуска. Бившият кмет Дора Янкова за 166 дни неползвана отпуска, се е обезщетила с 16 115 лв. Секретарката й Рабие Кьосева получи сумата от 3 098 лв. за неползван 79 дни отпуск. Възможно ли е 8 години / около 3 000 дни/ да не ползваш платения си отпуск и да вземеш сумати пари на куп?

 

Тези „тарикатски“ номера трябва да се припомнят, за да не забравят гражданите на Смолян какво им причиниха за години напред.

 

Както каза на вчерашната сесия бившият кмет Данчо Киряков, управлението на БСП за 8 години ще се „избива“ поне 20 години. „Кметът Мелемов дори и да вложи всичките си умствени и физически възможности до края на този мандат много трудно ще постигне този батак, който е заварил“, отсече Киряков.

 

П.Д. (присътвал на извънредната сесия)

(Цитираните суми са от брой на вестник "Отзвук" от 11.2011 год)

Това е така, защото към статията са добавяни пояснения на по-късен етап!
Статията е от 14-01-2018, 18:30:23 ч., а повечето коментари под нея носят дата 13 януари, а тези от 14-ти януари са с по-ранен час от този, в който е публикувана статията. Много странно.
Отдавна не бях влизал в този сайт и "ти да видиш" - пълно с коментари. Погледнах и в други местни сайтове. Забелязах, че гражданите са разделени на няколко лагера (в зависимост от партийните нагласи и симпатии). И всичките от прави по прави. Браво! Като жител на Смолян искам да заявя моя независим коментар, че всички досегашни и настоящи управляващи от началото на демокрацията трябва да поемат отговорност за бавното загиване на Смолян. Докарайте инвеститори, съживете икономиката и промишлеността, дайте работа на хората, уважаеми политици, вместо да си играете на котка и мишка.
Браво!!!
Че Топчо предаде и "новите" си авери като не дойде на последната сесия. Пък те му постват и печатат глупостите. Ами иди си защити позицията по вестниците дето размяташ. Или се уплаши от гражданската активност на хората?
Интервюто на ТОПОВ от Отзвук, беше първо на сайта на КРОС, което е НЕДОПУСТИМО за ГЕРБ и трябва на момента да бъде изваден от партията и да му се поиска много сериозно отговорност и да НАПУСНЕ ОбС, нека се подготвi за следващите месни избори от друга партия да видим как ще влезне! ЖАЛЪК! ГЕРБ като управляващи в страната разполагат с много лостове на много нива, за да "помоли" Топов да напусне ОбС и да освободи мястото, което е ПАРТИЙНО, а не негово! ТОПОВ излъга и предаде избирателите на ГЕРБ,зад всеки един съветник стои партийна предизборна програма и платформа, когато искаш да си самостоятелен, се яви на изборите като НЕЗАВИСИМ кандидат! ТОПОВ Е ДЛЪЖЕН ДА СИ ТРЪГНЕ, ТОЙ НЕ Е ЖЕЛАН ОТ ГЛАСУВАЛИТЕ ЗА ГЕРБ!
Dimityr Petrov = Dimitar Pamporov
Тролове като: Dimityr Petrov, Ivan Frenkev и Андрей Андреев, драскат под статиите на платения вестник! Не се подавайте, личи си подчеркът на несбъднатия журналист и политик!
Чечката като не е от БСП от кои е? Може би е от "ТРЕТИЯ ПОЛ"?
АЗ ЛИЧНО НЕ ВИЖДАМ ЛОГИКА В ТОВА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОбС ДА Е ОТ БСП И НЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО ГЕРБ ГО ТЪРПИ ТОВА!
Искам само да ви кажа че Стефан се разграничава силно от миналото на БСП в Смолян и по специално от управлението на Дора.
Мелодраматизъмът на Стефчо САН е доста интересен за проследяване. На всяка заседание с престорена надменност коментира в какъв батак се намира общината, особено ако пред него има някоя тв камера. Батакът е наследен от вашата партия, колкото и да ви се ще да не се обвързвате с предишните управляващи, сте едно цяло.
От създалата се ситуация май най- печелиш е преЦедателя на съвета? Ти да видиш за 1 заседание на месец 2000 бинки? Кмета ряпа да яде.
кмета да си оправи отношенията с Данчо, защото е забравил явно първите избори и да се спре това разцепление в ГЕРБ, визирам и Дариткова и Събев и Славов, ако всички се обединим, както иска да гласува Мишо Генчев! Но ТОПОВ ВЪН !!!!
За съжаление това са малка част от финансовите схеми на Дорче. Да е жив и здрав Мелемов да плаща, заедно със смолянчани.
За отпуските май нема нищо нередно, щото и бай Бойко години наред си взема парите от неизползвани отпуски, а за Бройчето ще чекаме да ни управлява поне още 70 години и да гледаме ще видим, че за останалите седемдесет години и той нема ползва нито ден отпуска и ще вземе паричките, та нали ако байчето не работи то даржавата ще спре и ще погине.

Вашият коментар

Трябва ли Филип Топов от ГЕРБ, който предаде избирателите, да напусне ОбС?


ДА
НЕ
Не мога да преценя