Истината за това – разпределят ли се гласовете ни, ако не гласуваме или ако сме дали вота си за партия, която няма шанс да влезе в Парламента


 Вотът на избирател, който е гласувал за малка партия или е пуснал невалидна бюлетина, има един-единствен ефект върху изборния резултат – нулев. Това твърди Михаил Константинов - професор по математика и представител на СДС в Централната избирателна комисия (ЦИК). По думите му - Българската изборна система не преразпределя гласове. Значение имат само гласовете, подадени за партии, прескочили съответната бариера. Процентът на негласувалите няма значение за каквото и да е, освен за това партиите с твърди ядра да повишат резултата си. Професор Константинов е категоричен, че и 100 милиона да бяха избирателите, само тези, които отидат да гласуват, могат да повлияят на резултата.

 

HALA.bg
Ейй, каква некомпетентност... не заблуждавайте читателите!! Константинов отдавна не е член на ЦИК, а е в съвета на директорите на "Информационно обслужване". Иначе по-тъп извод от този не съм чувал. Всеки глас е важен и означава отговорна гражданска позиция. Ако повече хора гласуват за малка партия, то тя става голяма... Елементарно!
Най-четени