Иван Костов: Администрацията мачка бизнеса


Бюрокрацията трябва да се намали с 90 процента, заяви Костов. Хартиената финансова стабилност изкара хората на улицата Администрацията – централна и местна, си е присвоила огромни правомощия и буквално смачква бизнеса.

Кризата е следствие на разрушаването на пазара, а това пък е следствие от нелоялната конкуренция. Тя от своя страна се дължи на монополите и картелите. Затова изходът от сегашната криза е възстановяването на свободния пазар, подчерта лидерът на ДСБ.

По думите му в момента се наблюдава как политиците злоупотребяват с власт по отношение на бизнеса – държавата на практика е иззела свободните отношения между фирмите.

Костов даде пример с човек от Смолян, който решил да пререгистрира фирмата си от едноличен търговец в ООД: „Човекът трябвало да извади 50 разрешения. На това отгоре половината от тях се намирали при съответните чиновници. Тоест той трябвало да обикаля от институция в институция, от чиновник на чиновник, за да пререгистрира една работеща фирма.

Затова тази бюрокрация трябва де се намали с 90 на сто”, категоричен бе Костов.

Според Иван Костов сегашната криза в страната не е толкова тежка, колкото през 1996 година: „Имаме стабилни банки, стабилен лев, сега задачата е далеч по-лесна, отколкото през 1996 година”.

HALA.bg
Иване, голям си, но ги е страх от теб
Най-четени