„Клинър“ ООД: Кирил Асенов и КРОС искат да сложат ръка на почистването на Смолян


Зад атаките срещу договора за почистване на Смолян всъщност прозират амбициите на група общински съветници, водени от местен бизнесмен, да поемат… сметопочистването в общината в свои ръце. Това стана ясно от официалната позиция на фирмата, отговаряща за чистотата в община Смолян „Клинър" ООД. От дружеството отговориха на нападките през последните месеци от страна на КРОС и общинският съветник Кирил Асенов, отправени по повод цената на услугата, свързана със сметопочистване, сметоизвозване и депониране на отпадъците в община Смолян.
Предоставяме ви цялата позиция на ръководството на „Клинър"ООД:
 
С гарги шах не играем!
 
Политиката е игра за политици. Когато политиката вкара бизнеса в играта, обикновено се намесва прокуратурата. И съда, разбира се.
В последните месеци сме свидетели как лицето Кирил Иванов Асенов крещи в лицата на данъкоплатците от община Смолян: „Добър ден, кретени!".
Защо лицето Кирил Иванов Асенов не уважава съгражданите си, които го вкараха в Общинския съвет на Смолян, ние не знаем. Но знаем, че с гарги шах не играем.
Колкото и способна да е гаргата, в един момент тя все ще размаха криле, ще заграчи и ще осере дъската. Не стигат тези поразии, ами и няма да разбере какво е направила, а ще излети от ситуацията като победител...
За това и в нашето дружество не играем шах с гарги, а си вършим работата.
Като представители на бизнеса, осигуряващи работни места на територията на община Смолян, сме длъжни да защитим хората от политици с висока експертиза по игра на шах. За това и се чувстваме отговорни да реагираме на атаките на лицето Кирил Иванов Асенов, спрямо данъкоплатците на община Смолян.
От месеци този чисто нов общински съветник плюнчи молив и наглася кръчмарски сметки. Няма да ги оспорваме. Именно, защото са кръчмарски. Пък и вече казахме какво ни е отношението към играта на шах с гарги. Но все пак, за да не остане да виси във въздуха онова „Добър ден, кретени!", ще припомним някои факти, които са добре познати на жителите на община Смолян. Няма да коментираме и упражненията, на вече споменатото лице, на политическа тематика. Неговите тънки сметки в Общинския съвет на Смолян нас не ни интересуват. Нас ни интересува работата ни и мнението на нашите клиенти как я вършим. Нелепите сравнения за количествата депонирани отпадъци в различни общини са манипулативни и неотговарящи на действителността.
Истината се доказва с пример: Общото количество битови отпадъци, които изхвърлят жителите на общините Смолян и Чепеларе в зимните месеци, е по-малко, отколкото тези, които събираме, извозваме и депонираме от курорта „Пампорово". Именно заради това количествата, които се депонират от Смолян и Чепеларе в „Теклен дол" са такива, каквито ги цитира и лицето Асенов!  А именно – нереално високи на база брой жители в двете общини.
Наясно сме, че конкретиката, а не написаните с наплюнчен молив числа, са най-важната аргументация за защита на позицията, която тук изразяваме. Заради това, отговорни към услугата, която по закон и съгласно подписан договор с община Смолян изпълняваме, сме длъжни да посочим:
 
1.В цитираните от лицето Кирил Иванов Асенов данни за увеличените стойности на събраните, извозените и депонирани битови и други отпадъци липсват онези от събора на Рожен, проведен на 17-19 юли 2015 г. Тази дейност, която нашето дружество извърши, не фигурираше в договорените с община Смолян услуги. Близо 134 тона боклук бе събран, извозен и депониран в „Теклен дол" за сметка на компанията ни. През 2016 г. отново ще има събор на Рожен. Няма да питаме общинският съветник Кирил Иванов Асенов защо не внесе предложение в ОбС да се предвидят бъдещите разходи в новия бюджет. Впрочем, той избяга при първото разглеждане на общинската финансова рамка за годината.
 
2.Манипулативно е да се сравняват разходите на самолет и космическа совалка. Точно това представлява разликата между количествата смет в Смолян и Кърджали. Лицето Кирил Иванов Асенов грубо изнасилва фактите. В Смолян има Регионално депо за твърди битови отпадъци, а в Кърджали - сметище. Средствата за издръжката на едното и другото вече казахме как може да се сравняват. Това е и отговорът ни защо преди 10 години, когато бе подписан договор за сметосъбиране, сметоизвозване и депониране на битовите отпадъци сумата е била значително по-ниска. Обвързването с минималната работна заплата е въпрос на предвиждане в бъдещето. Бизнесът трябва да е предвидим. Не ли?
 
3.Ако имаше заинтересованост от страна на въпросното лице по отношение на засегнатата от него тема за чистотата, то трябваше да бъде отчетен и факта, че Манастирски ливади през 2015 г. са чистени от нашата компания без пари. Нещо, с което също се гордеем.
Няма да наливаме в напрегнатото ежедневие на гражданите излишни тонове боклуци, стойности и суми. Тази информация е публична и налична в община Смолян. Въпрос на желание е всеки да я види. Защо лицето Кирил Иванов Асенов я пропусна услужливо (вероятно за лични интереси) в лавината от негови пресконференции пред медиите, не е наш проблем. Това е проблем на избирателите му. Те да търсят отговорите от „обвинителите".
Грубата манипулация с количества и стойности, която лицето Асенов се опитва да внуши на данъкоплатците като истина, е обида към самите данъкоплатци от Смолян. Те са повече от наясно, че прекратяването на действащ договор без аргументирани законови основания, какъвто е налице между община Смолян и нашата компания, може да доведе само до вреди на прекратяващата го страна. И в случая, уверяваме ви, това няма да е представляваното от нас търговско дружество.
Да се дава средна цена на такса „Смет" за количество изхвърлен битов отпадък и чрез нея да се опитва политик да внушава „Колко скъпо вземат тези изедници", в съществуващата реалност, е реакция на гаргата при игра на шах. Защото всеки собственик на имот, всеки собственик на фирма в община Смолян, е наясно на каква база се изчислява такса „Смет".
Да, точно така, на база данъчна оценка!
И ако някой Общински съветник не знае това, то той е за някъде другаде, но не и за местната законодателна власт. И още нещо за „експертизата", която някои съветници притежават. Неприетата от ОбС-Смолян през декември миналата година план-сметка на общинска администрация за сметопочистването, сметоизвозването и депонирането на битовите отпадъци в общината, означава едно-единствено нещо! А именно, че и през 2016 г. жителите на община Смолян ще плащат стойност на такса „Смет", както и през 2015 г. И измислените намаления с 2 млн. лв., които лицето Кирил Иванов Асенов коментира, няма как да се случат. Поне през 2016 г. Всъщност, това не го твърдим ние, сроковете за приемане на промени са разписани в Закона за местните данъци и такси. Стига да има кой да чете...
Разходите на компанията ни за сметосъбиране, сметоизвозване и депониране на ТБО, са такива, защото се обслужват много обекти на голямо разстояние. Това, разбира се, не вълнува данъкоплатците. Те искат да им е чисто и евтино. Или по-точно – евтино и чисто.
На 26 януари 2016 г. Институтът за пазарна икономика чрез своето изследване „Регионални профили: показатели за развитие 2015" съобщи, че таксата за битови отпадъци в община Смолян е най-ниска в цялата област. И това ако не е доказателство, че гаргите не трябва да играят шах...
Да, в едно е право цитираното лице. Не отричаме и ние - увеличават се разходите за дейността по сметосъбирането, сметоизвозването и депонирането на битови и промишлени отпадъци на територията на община Смолян. Това е така, защото се увеличават дейностите по обслужването на тази услуги. Всеки нов хотел, всеки нов производствен цех, всяка нова къща, вила и т.н. водят след себе си повече боклук. Нашата работа е да го събираме, извозваме, поддържаме зелените площи и депонираме. Тук е отговорът на обвиненията към компанията ни за завишените количества. Всъщност, тук е отговорът и на обвиненията към ръководството на общинската администрация в Смолян за прогнозираните по-високи местни приходи от данъци и такси. Отваряме скоба, че последното не е наша работа да го коментираме в детайли. Защото нашето верую е, че нашата политика е да не коментираме политиката. Търговските компании трябва да си гледат бизнеса, а политиците политиката. Когато политиците започнат да се бъркат в бизнеса... Все едно гаргата играе шах.
И за да не заприличаме все пак на хора, които скришом играят шах с гарги, ще завършим с цитат от пресконференцията на вече многократно споменатото лице. „Ние твърдим, че в нашата група имаме експертиза и ако общината реши да си направи собствено дружество, което да се занимава с извозването, сепарирането и депонирането на отпадъци, да докажем, че това е абсолютно възможно и си стоим с имената зад тази работа." – каза на пресконференция в понеделник лидерът на КРОС Кирил Асенов".
Или казано на неакадемичен език: „Добър ден, кретени! Аз и аркадашите ми от Общинския съвет вземаме сметопочистването и депонирането на ТБО и въобще не ме интересуват закони, договори и принципи".
Само ще добавим за финал, че ровиш ли се в боклука, няма как да не се изцапаш...
За финал, но не на края, ще отбележим само, че когато се изправяш срещу опонент, е задължително да знаеш поне името му".
 
С уважение към гражданите
на община Смолян:
Ръководството
на „Клинър" ООД – дружеството,
което се грижи да живеете по-чисто
Kiro p*****s kiro p*****s !!! Kiro bocmana v zatvora !!!
Ако нямаше била и магазинчетата наоколо, който имот е кражба (има хора, които са имали земя там и ще съдят държавата скоро), ако нямаше сечта на Перелик, нямаше да може да си плаща кредитите!
Da ne bi da e biznesmen hahahah haresva mi zavista vi
Че да не би да е големия бизнесмен???
"човек със затихващ бизнес ??? " hahahahahahaahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaaaaaaaaaa
Ама вие сте много смешни. Защо някой си ще напада фирма като Титан и то с гръмки слова като "Титан ще фалира Смолян" и си мислиш, че Титан ще си правят пас!
Аз съм прост „амудже” и малко неграмотен. Пък ти пишеш много, сякаш ти плащат.Пък може и да и! Само едно не мога да си обясня, защо човек със затихващ бизнес като на Асенов си въобрязява, че може да с политически рекет да постигне, каквото и да е?
Абе тази прокуратура няма ли да се самосезира. няма за какво ли. Смешните заменки на три апартамента по чукарите за супер място в центъра и строителството на била.: строителство на къщата на мечките в натура 2000 , 100% незакона в момента се води селскостопанска построика.:сечта на над 20 000 кубика общински(наши ) гори и никакви печалба.: неправомерно теглене на собсидии от цялата му рода.:картелни споразумения за ниски заплати с други "мега фабриканти".:и много други схеми. Абсолютен наглец които си развява коня заради бездеиствието на държава, прокуратура и съд.
Споко "Амудже",няма опасност да спукам вена :), внимавай ти да не се насереш от безпричинен кеф, щото и аз само си "хортувам" ама май не ти трябват факти, преди да вземеш позиция в една обществена дискусия. Това не е съд, да, по-важно е. В такива моменти фактите са всичко и в момента Асенов представя повече такива. Ако някой си е намерил майстора то това са всички който той е настъпил.
Алоо, артик, леко ще спукаш някоя шийна вена. Да не сме в съда, факти ще ми иска. Само си хортуваме, но ето един факт, Кире майстор си намери :-)
Щом имаш списък, браво, но дай и ние малко да се запознаем с тези "продажни" журналисти. Иначе и аз имам списък с имената на хората който със сигурност охкат защото Асенов им е спрял кранчето на кражбите :) колко е хубаво да говориш глупости без да използваш факти, ама кво ти обяснявам, и ти обичаш така
Аз пък имам списък с журналисти, на които Асенов плаща. И те „охкат” и „мъркат”. Какво ти дреме? Кире си намери майстора :-) :-)
haide sega kire begai pri kaka dora da ti pomaga...
Личи си от материалите в сайта, че само срещу Асенов пишат. Ако това е журналистика, аз съм Бойко Борисов. Ясно е, че Асенов е настъпил някой който може да си позволи да "охка", но макар и да са си платили за тази добре написана статия, само от видяното до сега в медиите, склонен съм да вярвам в Асенов и неговата страна.
Четах внимателно, явно Асенов доста ги е ядосал и то най-вече с НЕКОМПЕТЕНТНОСТ!
Ей така се дава отговор!
Най-четени