Кметът Мелемов изтегли смолянския участник на световното в ПьонгЧанг’2013Златина Дерменджиева

Кметът на общината Николай Мелемов изтегли участника от Смолян, който ще представя града ни на  Световните зимни игри ПьонгЧанг’2013, от името на Спешъл Олимпикс България. Името на Златина Дерменджиева бе изтеглено  днес чрез жребий в ресурсния център в Устово. Възпитаничката на ОУ ”Иван Вазов” се развълнува видимо от нейния избор. Като резерва е определена Катрин Парушева от ОУ „Проф. Асен Златаров”. Жребият се тегли в присъствието на нотариус Ана Шопова, която следи за честното провеждане на процедурите. В залата присъстваха още зам.-кметът на община Смолян Марин Захариев, шефът на  РИО Смолян Иван Муцевски, директорката на ресурсния център Мария Семерджиева, директори на училища, родители и др. На събитието бе и треньорът Емил Иванов, който е представител на Спешъл Олимпикс България. Кметът Николай Мелемов пожела успех на Златина, като изрази надеждите си да се снимат отново заедно, но на гърдите й да има медал. „Пожелавам успехи на децата и благодаря на Спешъл Олимпикс България. Благодаря и на ресурсния център, тъй като това е плод на тяхната добра работа, каза Мелемов. Той заяви още, че община Смолян е на среща не само по-празнични поводи, но и в делници, когато трябва да се решават и проблеми в центъра.

 
Спешъл Олимпикс България получи квота от 6 атлети с интелектуални затруднения – 4 атлети по алпийски ски и 2-ма по ски бягане. По традиция ръководството на Спешъл Олимпикс България предоставя квотите на петте български ски-общини София, Банско, Самоков, Смолян и Чепеларе. Участникът на последната община бе изтеглен по-рано и се казва Янко Апостолов .
 
С цел да се предостави равен достъп, участниците в Националните делегации за участие в международни състезания се определят чрез жребий измежду регистрираните атлети с интелектуални затруднения в съответните общини съгласно Правилата на Спешъл Олимпикс. Световни зимни игри ПьонгЧанг’2013, Република Корея, ще се състоят през 2013 г.
Най-четени