Мелемов: Досега не сме плащали 2 млн. лв. на година за сметосъбиране


През цялото време на нашето управление в общината държим първо да действаме законосъобразно и в интерес на гражданите. Не случайно пета година нямаме една „бутната” процедура. Сметната палата пак проверява общината. Нямаме никакви проблеми. Коя институция е по компетентна да провери за нарушения, но постоянно трябва да обясняваме, че сме изрядни. Това коментирах днес пред медиите за нападките от общински съветници от КРОС, относно договорите и финансовото състояние на общината. 
С 2 млн. лв. може да се намали такса сметосъбиране, казват те. Как да стане това? Вижте справката, досега не сме плащали 2 млн. лв. на година за сметосъбиране , как да я намалим с толкова.
Всички спортни бази са в перфектно състояние. Нито един клуб не плаща и стотинка за използването и издръжката им. Нима това не са пари за спорт, залата е напълно обновена, има топла вода, ток, всичко е за сметка на Общината. Децата не плащат нищо. Обвинението, че даваме 15 хиляди лв. годишно за спорт е абсолютно безпочвено. Вече втора година децата карат безплатно ски на Пампорово. Спортният календар за ученици е изключително богат на мероприятия. Това струва пари, общината дава не 15 хиляди лв. за спорт, а 300 хиляди, защото за нас приоритет е детския и ученическия спорт. 
Културният календар на общината също е много богат. Проведе се Роженския събор, имаме ансамбъл, театър, всички села имат празници. Общината помага на всички културни институции, отделно и на читалищата. Затова обвиненията са безпочвени и нямат никакво покритие. 
Не трябва и няма да се вкарваме в лични моменти в обществената работа. Да коментираме определени общински съветници и определени фирми. Има закон и ние на първо място спазваме закона. Тези нападки са нормални в политиката, но в крайна сметка обществената работа е най- важна. Затова няма да коментираме конкретно този или онзи.
Атмосферата е такава, че трябва да зарежем нашата работа и да отговаряме на обвинения, които нямат никаква обективна реалност и абсолютно никакви факти.
Kiro spice platinum shte ti se stori detska igra !!! Kiro bocmana v zatvora !!!
и понеже всички само вадят едни цифри - два милиона, сто хиляди, триста хиляди повече, а трябвало по малко. Едни правят пресконференции след пресконференции, а други не играят шах с гаргида ви кажа и на едните и на другите - стигааааааа. Спрете са!!!!!!!!!!. Кмета да публикува на сайта на общината подробна справка на Титан какво са направили и колко струва сметосъбирането в Смолян през 2015 г. така всеки грамотен човек ще си направи сметката дали е много или малко това което е събрано от нас и е платено на Титан. А който иска да се промени нещо - да е така добър да ни го покаже , ама не с общи думи и цифри, ами точно какво смята да прави - общинска фирма ли ще чисти, титан ли ще чисти или вълка ще дойде в Смолян. Така най накрая ще стане ясно какво на чака нас - селяните и гражданите в Смолян.

Вашият коментар

Най-четени