Монтираха табелата с името на Величко Чолаков на Спортната зала в Смолян


Днес беше монтирана табелата с името на Величко Чолаков на Спортната зала в Смолян. По предложение на кмета Николай Мелемов в края на август  т.г. Общинския съвет единодушно прие спортното съоръжение да носи името на популярния тежкоатлет и треньор. Табелата бе изработена от фирма „Микони”.  

Олимпийският ни шампион беше водеща фигура в спортните среди на Смолян. Имаше добра методика за подготовка на състезатели, добри идеи за развитие на спортната база на града. Мястото, където преминаваше неговия живот, беше спортната зала, където е и базата на Клуба по вдигане на тежести. Правим това в  негова памет и за вдъхновение на всички наши съграждани, които в бъдеще ще се посветят на спорта, посочи  Мелемов.

На 20.08.2017  цялата смолянска общественост и спортните среди на страната бяха разтърсени от внезапната преждевременна смърт  на най-изтъкнатия и заслужил спортист-тежкоатлет на Смолян и на вдигането на тежести в свръхтежка категория, световният вицешампион, олимпийският медалист, многократният републикански шампион и рекордьор, треньорът с висок собствен принос за развитието на спорта в нашия град. почетният гражданин на Смолян Величко Чолаков.

Поклон пред паметта му!

Най-четени