Независимо в коя част на денонощието е, подавайте сигнали на тел. 112 за гонки, апелират от полицията в Смолян


Във войната с джигитите на пътя трябва да се включат и гражданите. За това апелира  днес директорът на ОД на МВР старши комисар Николай Димов на среща, която  инициира кметът Николай Мелемов. Двамата обсъждаха за пореден път мерките за ограничаване на високите скорости в областния град.  „Независимо в коя  на част  денонощието е,  хората  да подават сигнали на тел. 112  като посочат номер на автомобила и мястото на нарушението. Ако не подават сигнали, няма как да стане. Това ще ни върши работа и в административен процес”, посочи ст. комисар Димов.  „Благодарение на сигнали на граждани, че се използва техниката дрифт на новата Многофункционална спорна площадка, полицията е реагирала и е установила извършителите“, каза още шефът на полицията.  

Мелемов посочи, че има много постъпили сигнали от жители на града, които се оплакват от шофиращите с превишена скорост, а и сме свидетели на тежки пътни инциденти, които се случиха тези дни в Смолян. Той каза, че е важно да се осигури безопасност за хората по улиците, за да няма жертви по пътя. Кметът обясни, че през почивните дни в Смолян започна поставянето на изкуствени неравности или така наречените „легнали полицаи”. По общинската и републиканската пътна мрежа ще бъдат поставени  седем неравности. Три вече са монтирани, , а за останалите са чака съгласието на Областното пътно управление, защото те са на територията на републиканската пътна мрежа.

Димов приветства инициативата на общината и посочи, че „легналите полицаи” са най-ефективното средство за ограничаване на скоростта и там, където ги има, катастрофите са намалели значително.

Предстои да се монтира и видеонаблюдение на изхода и входа на града.  Община Смолян ще определи и паркинги за товарните автомобили. В срещата участваха още зам.-кметовете инж.Мариана Цекова и Марин Захариев.

 

Пресцентър на община Смолян
Най-четени