ПМГ кани на коледна надпревара по решаване на задачи


Съюзът на математиците в България - секция Смолян и ПМГ„Васил Левски” в областния град организират Коледно състезание по математика за ученици от І до ХІІ клас, съобщиха от учебното заведение. Надпреварата на изявените математици от всички възрасти ще се проведена   8 декември, събота, в сградата на Природо-математическата гимназия - Смолян, от 10:00 до 12:00 часа. Желаещите да участват плащат такса от 7 лева. Резултатите от състезанието ще бъдат обявени на 10 декември след 8:30 часа. Класиралите се на първите три места ще бъдат отличени с предметни награди. Класираните до шесто място се награждават с грамоти. Наградите ще могат да се получат след 12 декември в библиотеката на гимназията от 9 до 13 часа и от 14 до 16 часа.

 Според регламента на състезанието учениците от І клас решават 10 задачи. Останалите участници от ІІ до ХІ клас /без VІІ клас/ ще трябва да се справят с 9 тестови задачи и 1 с подробно описано решение. Тест и задачи, подобни на Националното външно оценяване, очакват седмокласниците. Най-големите, дванадесетокласниците,  ще трябва да демонстрират готовност да издържат Държавния зрелостен изпит – такъв вид ще има състезателният материал.

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ (име, клас, училище, населено място) се изпраща на адрес: smb_smolyan@abv.bg
СРОКЪТ за внасяне на таксата за правоучастие е до 5 декември, сряда, в счетоводството на ПМГ „Васил Левски“, от 9:00 до 16:00 часа с 1 час прекъсване между 13 и 14 часа.

 

HALA.bg
Най-четени