Пациент на смолянската болница се самоуби, скочи от тераса на шестия етаж


43-годишен пациент на смолянската болница скочи от тераса на  шестия етаж рано днес сутринта. Тялото му е намерено върху бетона малко след 6 часа в северната част на двора на лечебното заведение след като бил подаден сигнал на телефон 112. Болният, който се самоубил, се казва Здравко Маринов и е от девинския квартал Настан. Постъпил на лечение във Вътрешно отделение снощи, 18 март, с диагноза пневмония.

Преди да излезе на терасата на отделението, в което се лекувал, обиколил съседни стаи и търсел някой от другите пациенти да му услужи с една цигара, но не успял да намери. След това прескочил през парапета на балкона  и сложил край на живота си. Според съседите му по легло в болничната стая, в която бил настанен, имал странно поведение – приемал само течности и отказвал да се храни. Успял да сподели оскъдни данни за нерадостното си битие. Нямал постоянна работа, изкарвал от време на време някакви пари като правел услуги на съселяните си срещу заплащане. Преживявали бедно със скромната пенсия на майка му, която не стигала за елементарни нужди.

Според жители на Настан мъжът имал слабост към алкохола, която се задълбочила с годините. Съвсем се пропил, когато преди две години брат му посегнал на живота си. Най-близкият му роднина се самоубил след като младата му съпруга починала в девинската болница при раждане.

По случая с нещастния край на Здравко Маринов е заведено досъдебно производство.

Пресцентър МБАЛ Смолян
Най-четени