Полиция конфискува тютюн и цигари без акцизен бандерол от домове и автомобили


30 кг нарязан тютюн, 745 къса цигари без акцизен бандерол и около 24 000 празни гилзи за цигари са намерени и иззети от къща в Смолян. Нередовната стока е открита на 18 март при извършена полицейска проверка в  дома на С. Р. /30-годишен/ на улица “Младост” в Смолян. По случая е образувано досъдебно производство в РУП – Смолян.

 

При съвместна проверка от гранични полицаи от ГПУ – Петрич към РДГП - Смолян и служители от сектор БОП – Благоевград на лек автомобил “Шкода Октавия” с българска регистрация, управляван от българският гражданин Н.В. на 37 години от  Петрич, са установени 3 чувала и един кашон, съдържащи общо 1 490 кутии цигари /29 800 къса/ без акцизен бандерол от марка “Raqeul”.

При последвалите оперативно-издирвателни мероприятия в частен имот в  Петрич, собственост на 68-годишната българска гражданка С.А., е установено, че той е използван като склад. При проведеното претърсване на имота, в двора, под навес за дърва са били складирани 5 180 кутии цигари /103 600 къса / без акцизен бандерол от марка “Raqeul”.

Общото количество разкрити контрабандни цигари е 133 400 къса. Уведомена е Районна прокуратура – Петрич и по двата случая са образувани досъдебни  производства по чл. 234 от НК.

 

Граничен патрул от  ГПУ - Златоград спира за проверка в района на местността „Бетонов възел” микробус „Мерцедес” с българска регистрация, управляван от 39-годишния български гражданин С.Б. от Златоград. В товарното отделение на микробуса са били натоварени 1,800 килограма нарязан тютюн без акцизен бандерол и 7200 броя заготовки за цигари. Заведен е заявителски материал по член 234 от Наказателния кодекс.

 

На КПП “Панорамен път” граничен патрул от ГПУ - Рудозем спира за проверка лек автомобил марка “БМВ - 318” с българска регистрация, управляван от 24-годишния български гражданин И. А. от село Първенец, област Пловдив. Той превозвал в багажното отделение на автомобила 40 литра алкохол без акцизен бандерол.

Областна дирекция на МВР - Смолян
Най-четени