Пожарните в Боровец и Пампорово остават до края на зимата


Пожарните служби в курортите Боровец и Пампорово няма да бъдат закрити до края на зимния сезон. Това обяви финансовият министър Владислав Горанов след извънредна среща днес в Министерския съвет, която се проведе по инициатива на премиера Бойко Борисов. Горанов уточни, че в рамките на деня ще бъде изготвен разчет и дейността на пожарните звена в Пампорово и Боровец ще бъде възстановена.

Финансовият министър обясни, че по време на срещата са били обсъдени и други мерки, основно законодателни промени, които да помогнат на Министерството на вътрешните работи да укрепи допълнително дейността на пожарната служба.

Той добави, че ще бъдат предложени оптимизационни мерки и на други места от страната, така че да може с допълнителен щат да се укрепят звената на пожарната, за да не се налага подобно закриване и на други пожарни поделения.

По думите му още в следващата седмица ще бъдат приети първите законодателни промени, които да дадат възможност на пожарната да изпълнява функциите си при текущия си капацитет, предаде БТА.

Припомняме, че днес сутринта хотелиери от Пампорово , горовладелци и жители на Проглед, Стойките, Широка лъка, блокираха  главния път Смолян – Пловдив в знак на протест, че ще се закрива Пожарната служба в курорта.

 

Снимка: Правителствена пресслужба

Най-четени