Проверяват кмета на Девин за фалшиви документи


Полицията проверява сигнал срещу кмета на Девин Цветалин Пенков за това, че е използвал преправени документи. Проверката е предизвикана от бившата му половинка Анна Колева. "Възложили сме проверка, която се води от полицията. В сигнала до нас се посочват няколко документа с твърдения, че са с невярно съдържание и са преправени”, посочиха от прокуратурата, но отказаха да дадат повече подробности на този ранен етап.

“Отзвук” потърси за коментар по телефона кмета на Девин, но той не отговори на нито едно от позвъняванията.

Разприте между Пенков и Колева са от няколко години. Двамата така и не сключват граждански брак, макар да имат три деца, които след тежко дело са присъдени на бащата.

Преди две години Колева успява да осъди Пенков за това, че срещу нея е извършил домашно насилие. Пред съда Колева обяснява, че на няколко пъти е била подлагана на психически и физически тормоз. Последният случай станал на Коледа през 2012 г. Съпругът й започнал да крещи, дърпал я към вратата, за да я изкара навън. Блъскал я в рамката на вратата и неистово се опитвал да я изхвърли от жилището. Жената изпитала силна болка, вратът й бил изподран, болял я десния хълбок, ръката и коляното. Два дни по-късно тя била освидетелствана от съдебен лекар, който установява: контузия на шията с ожулване, кръвонасядания на десен лакът, на десет хълбок, на дясно коляно и дясна длан. Дадено е заключение, че тези увреждания се дължат на действие на блъскане с ръце по тялото и е възможно да са получени по време и начин, съобщени от пострадалата, за което са й причинили болка и страдания.

Според Цветалин Пенков казаното от жена му не отговаря на истината. Разбрал за връзката й с друг мъж, но не й е посягал и не я е тормозил, още повече пред децата, и то на празника. Кметът посочва, че не той, а тя станала агресивна след няколко чаши вино. Жената ходела из апартамента, блъскала вратите, масата и столовете. В един момент се прибрала в спалнята и легнала. И всичко това станало пред родителите на Анна. Жената разказала за станалото на нейна приятелка и споделила, че очаквала подкрепата на родителите си. Но те не се застъпили за нея поради финансови причини. Анна ипотекирала жилище и е взела заем в полза на Пенков, от когото родителите й са били зависими. След този случай Анна напуснала мъжа си и се преместила да живее в столицата. В началото на януари 2013 г. посетила кризисен център “Света Петка” на фондация “Асоциация Анимус”. По време на делото е изискан отговор от центъра и те отговарят, че действително жената е поискала консултация по повод ситуация на домашно насилие, упражнено спрямо нея от страна на партньора. В удостоверението на фондацията е посочено, че Анна Колева се намирала в състояние на емоционална криза с присъщите симптоми на повишено вътрешно напрежение, обърканост, усещане за срам и вина, чувство за безпомощност, които са типични за хората в ситуация на криза след преживяно насилие.

Всички тези факти стават известни по време на делата, водени от бившата съпруга на Цветалин Пенков. Първоначално тя сезирала за извършено домашно насилие Софийски градски съд, където отхвърлят жалбата й. С решение на Софийски районен съд от 25 юли 2013 г. обаче й е издадена заповед за защита. На Цветалин Пенков е указано да се въздържа от извършване на домашно насилие. Кметът е глобен с 300 лева в полза на държавата и предупреден, че при неизпълнение на заповедта ще бъде уведомена прокуратурата. Съдебният акт е окончателен и е влязъл в сила. Тепърва полицията и прокуратурата ще изясняват дали сигналът на Анна Колева до прокуратурата е основателен.

 
Не си прав "трезвенико", че обсъждаме старите кметове, ний не ги понасяме, а инак си прав, че има много свестни и честни хора за коита да гласуваме и да будат по-добри от досегашните разбойници
Скъпи Девинчани, защо толкова сте се забравили и загивате - какво сте се втоачили в тези овехтели кметове и само тях обсъждате и си тровите живота и мислите - огледайте се наоколо, нима няма други по честни и съвестни хора да ви представляват като кметски управници - изберете си други хора и най-веч човеци , а не крадци !
Обаче се говори и друго, че неозаконеният миндерунгел от Варсилевите кметски чалмаджия, дето сасипа и града напулно с игрите си на комбината Карата, Шотарата и Муфтаря - Здравко, отново ше го издигат за кметски бабаит пак от ДПС-то. Ама, това ще е пак най-големиет резил, не само за Догана, но и малкото свестни ДПС-сейци които се скриха от срам от тез грабители. Затова, то по-добре да си е остане или Пенко или още по-добре, некой савсем друг, за да не може отново този Василев пуяк, дето народа го нарече - големото добро утро с мекото бананче като скопено хайванче, пак да върлува като комита. Моето предложение, като кварталец е да си вървят там откудето са били досега и да не вясват повече да правят золуми по общината . квартала Настан и селата.
На този дуловски девински кметски смешник, само опиянчените стоманово-настански парясници ще му останат, па вий сте торнали да искате добро да ви прави. Само сас северняшките танци ще го запомнет девинци тоз маскара
Еййй, товарищ Пенков, нещо пак се дочува, че си щял отново да ставаш кметски михтар. Но, изглежда 1 милион и кусур формални заеми и лизинги, още не си покрил и платил. Отдавна сакам де те питаме, що така изритахте и захвърлите Емото и Белото че тез човеци, най-много се отдадоха и ви помогнаха да завземете властта, а сега вий дебелеете и богатеете и се обличате в лъскави костюми и скъпи вечери и коли, а той горкият си ходи още с онзи избелял ръждиво-черен анцуг. Та, и за съм от онези, като него подобни, които се питам с какви очи, утре ще ги поканите пак да работят за вас и такива мерзавци като вас, ама , да видим, какво ще каже този път разумния избирател.
Направо да си кажем, че Пенков не е чак толкоз голям мъж за къвто се представя, защото, до каквото се докосне, все изсъхва. Вярно, че е направил нещичко за града, но с проектите от предишните управи, които Догана прокара. Иначе и Пенко и Савев и още дугите около тях хайдуци направих много, но не за града, а за себе си. Откакто този е кмет Пенков, над 2000 млади хора се изнесоха извън града и в чужбина, затова населението на Девин, вече не е 15 800 души, а някъде, около 14 000 заблудени души. Например Савев като заместник, под диктовката на Пенков си назначиха на работа всички свои хазяи и прислуги с които се беше разделилии от домовете им които закушиха и направиха. На тез грабители, никога повече не трябва да властват в общината, не защото е смешно, че нищо не ги свързва с града и общината, а само да използват ресурсите на Девин и простите тикви които ги подкрепят, за да се държат на нас като робовладелци с хората от града.
Дойде време да си ходи Кметчето
Незнам но тая жена е за съжеление, нестига че е тормози толкова години ами и децата и взе. Засра ми се господин кмет, ама то всъщност какъв кмет си ти...
Ей, тоя пич и доказан измамник ще дойде, повечето не ги хващат
Ееее много сте лоши бре хора, оставете чиляка още един мандат да открадне каквото е останало, има три деца все пак. А цецо , питаи и при Барека бе, те маи търсят пишман кметове...
От БСП, през ДПС, сега се моли и на Герберите да го издигнат , този е уникална мишка...
Пенков от общуването ми с него разбрах, че е несериозен мъж, който не държи на думата си, а когато мъж не държимна думата си, той губи мъжкото в себе си и става МЕК! Ставаше дума за наша идея, от която община Девин щеше да спечели, но той или открадна идеята ни и ще я даде на приближени или просто е подъл лъжец, защото инвестирахме сериозна сума, докато той през ден ни гарантираше, че всичко е ОК, след което, се чувахме в седмицата веднъж, после в мсеца веднъж и спре да си вдига телефона! Аз знам, че той чете коментарите в този сайт, защото "мишките от потъващия му кораб" му докладват, искам да му кажа, че човек рано или късно плаща за грешките си и лъжите излизат наяве!!! Другото, е че между нас имаше човек, който той не се поколеба да опетни!!!!!!!!!!!!!!
Категорично се разграничавам от действията на Пенков, като член на ДПС! Никога не бих подкрепил ученик на Дора Янкова!
Вили,какво е направил сегашният кмет,та не разбрах?Какво е направил и предишният също не разбрах.Разбрах само,че са направили сериозни кражби,за друго не съм чул.Нещо да кажеш по проекта който започна през късната есен?За туристическата пътека от детската градина към Струйлица.Защо нищо не се преви по нея?Май и там парите "свършиха"?Много сте заблудени в този град и това си е!Ако мислите,че кмет от ДПС или БСП ще направи нещо,жестоко се лъжете!Пенков,беше кандидат от БСП и след като спечели премина от ДПС.Да Ви припомня ако сте забравили.
Браво на човека. че е имал смелоста да направи 3 деца и да се грижи за тях, но просто много лъже, от там си докара много неприятности САМ! Дали е успешен кмет, за мен не е! Без да се слагам на нико, Здравко Василев беше по-добър от него, но пък тогава и ДПС бяха във власта и помагаха! За мен Пенков няма втори шанс!
Ех завист, пуста селска завист!!! Ако не беше кмета, щеше да е някой друг. Вземете вие да се кандидатирате да ви видим, посерковци, имаче преди избори плюете отрова. Ако Пенков не е направил за града, не виждам кой друг е направил тогава. Правилно се изразява Гошо - цинги, та те освен да плюят за нищо не стават.После Пенков им виновен. Пенков няма равен на него, баща с три деца - ГЕРОЙ.
Чух от сигурен източник, че ще се кандидатира отново!
Абе, този измисленяк и немощен псевдо кмет, защо изобщо му изписвате името. Да си върви по Дуловските села, пълен селтак и освен за себе си и трима авери около него нищо не направи добро в Девин. ама и нашите цинги са си най-простите хора, че го избраха тоз клоун.
Този кмет съсипа града! Ако има доблест да се изнася дори!
Най-четени