РИОСВ – Смолян отбеляза Деня на Земята с разнообразни прояви


РИОСВ – Смолян отбеляза Деня на Земята с разнообразни прояви.  В инициативата „Моята цветна градинка“ заедно с деца и ученици бяха засадени четиристотин цветни стръка и петдесет храста в две училища и една детска градина. Учениците от ОУ „Юрий Гагарин” и от СОУ „Отец Паисий” засадиха цветя в зелените площи на училищата, а членовете на клуб „Млад природолюбител” и „Здравословен начин на живот” подготвиха площите за посаждането на цветята и храстите.

По повод Деня на земята експерти от екоинспекцията  изнесоха  и открити уроци в няколко детски градини. Те разказаха на децата за разделното събиране на отпадъците. На ученици от ОУ „Иван Вазов” бяха прожектирани филмите  „Непознатата Родопа”  и „Каньонът на водопадите – резерват Сосковчето”.

Като част от инициативите предстои и поход със студенти от ПУ „Паисий Хилендарски” – филиал Смолян до резерват „Сосковчето” и екопътека „Каньона на Водопадите” . В него ще се включат  и експерти от отдел „Превантивна дейност” , които ще запознаят участниците със защитените видове растения в резервата.
 

 

Най-четени