РЗИ чисти за 22 април, Международния ден на Земята


На 19 април екипът на РЗИ - Смолян се присъединява към националната инициатива „Да почистим България за един ден” като облагороди района около здравната инспекция.

 

Вече 43 години на 22 април правителства, бизнес компании, неправителствени организации и милиони хора по целия свят се обединяват с обща отговорност за запазване на нашата планета. Международният Ден на Земята през 2013 година е посветен на „Лицата на изменението на климата”, като призовава всеки човек да фокусира вниманието си и да предприеме действия за постигане на по-устойчив начин на живот.

 

Денят на Земята има за цел да вдъхнови хората да се грижат по-добре за околната среда и да ги научи да се гордеят с нея. Ето защо в периода от 19 до 30 април във фоайето на здравната инспекция ще бъдат подредени постери с любопитна информация за състоянието на планетата ни и начините за запазване на нейните ресурси. В навечерието на 22 април учениците  от клуб „Здрави и щастливи” при РЗИ – Смолян ще разпространят в пощенските кутии на 200 смолянски семейства  листовки за основните замърсители на водата и въздуха. В петък те ще раздават на гражданите и гостите на града ни флайери, а на 24 април 2013 година ще наблюдават прожекцията на филма „Дом”.

 

 

                                                                                               

Пресцентър на РЗИ - Смолян
Най-четени