Ръсят автобусните спирки в Смолян с 50 чувала пясък и сол


За пръв път се прилагат мерки за безопасност по автобусните спирки на Смолян. Над 50 чувала с пясък и сол осигури почистващата фирма „Титан Клинър”, с които служители по чистотата и хора, ангажирани  от  Програмите за заетост към  местната администрация, ще ръсят местата за чакане на автобусите. Това се предприема превантивно, за да се намали рискът от падане и инциденти в поледицата на чакащите граждани. По нареждане на община Смолян втори ден екипите на фирмата зареждат спирките с инертни материали, които се складират до отбивките за градския транспорт.

За пръв път този зимен сезон се доставя пясък и сол във временни депа по кварталите на града. По заявка на граждани се предоставят определени количества за труднодостъпни и стръмни улици, които хората сами да опесъчават при нужда. Основно става въпрос за третостепенни улици, които се обработват на по-късен етап, съобщиха от „Титан Клинър”.

 От пътноподдържащата фирма, съветват гражданите да не излизат с автомобилите си, ако не са оборудвани с нови зимни гуми. Отправя се апел да не се паркира по тесните улици в населените места, защото се затруднява достъпът на специализираните автомобили. Същото се отнася за паркирането пред съдовете за смет, което възпрепятства тяхното обслужване. Аавтомобили не трябва да се оставят и на стръмни участъци, кръстовища, завои и подходи към улици. Това става причина да не може да се разчисти и обработи определен пътен участък. Ще се търси съдействие от полицията в случаите, когато движението по улиците е затруднено от неправилно паркирани автомобили, предупреждават от „Титан Клинър”.

HALA.bg
Кой ще чисти прахоляка на пролет, кой?
Най-четени