С балони, подаръци и много изненади децата на Девин отпразнуваха – Международния ден на детето!


Община Девин съвместно с ЦОП „Слънчо”  и ОДК  „Силивряк” подариха на децата страхотен празник с музика и игри.

Инициативата за малките жители и гости на града започна от 10.30 часа пред Дома на културата в гр.Девин.

Децата бяха приветствани от кмета на Община Девин – г-н Цветалин Пенков, който им пожела да са живи и здрави, щастливо и незабравимо детство, изпълнено с много смях и безгрижни дни.

В празничната програма се включиха децата от ОДЗ „Здравец” и ОДЗ „Изворче”, които се радваха на присъствието на своите родители и гости.

Децата играха на воля и се забавляваха, като се включиха в пъстри и занимателни ателиета. В ателието за рисунка, те рисуваха с цветни тебешири върху асфалт, като изобразиха своите представи за щастливо детство, хармония и красота, чрез любимите си приказни герои, цветя, замъци и др.

Във фото-ателието учениците от БМЧК представиха възможност на желаещите да се снимат с декори изработени от тях.

Най-голям интерес предизвика „Body art” -  ателието. По лицето на всяко дете грейваше усмивка след като детското личице беше изрисувано според желанието му.

Посланията за щастливо детство намериха своето място на специална стена. Децата изписаха „усмихни се”, „ДЕТСТВО ПЪЛНО С РАДОСТ И СМЯХ”, „РАДВАЙ СЕ „ и др.Малките изобразиха с рисунка или оставиха отпечатък от ръчичка – послание за щастливо детство.

„Сладка къща” предостави лакомства и балони на 550 деца.Всички получиха и сладолед.

Празникът беше отбеляза  и с футболен турнир за учениците от 1 до 8 клас.

Незабравим,вълнуващ и много усмихнат бе денят за всички деца.

Детските усмивки в този ден ни заредиха с много положителни емоции и така те показаха , че това е най-големият празник за деца.

б
Най-четени