С купон ДПС-Смолян отбеляза 25-та годишнина от основаването на партията


С купон областната структура на ДПС – Смолян отбеляза 25-та годишнина от основаването на партията. Цялото ръководство от смолянската организация се събра в хотелски комплекс „Кристал" -  Златоград, за да почете подобаващо четвърт века от създаването на Движението за права и свободи.

На мероприятието присъства и заместник-председателят на ДПС,  Рушен Риза, който е и един от основателите на движението. Той поздрави всички присъстващи, пожелавайки много щастие, здраве и късмет. „ДПС е партия, която защитава правата и свободите на хората. За съжаление, въпреки, че са изминали 25 години, ставаме свидетели отново на доста нередности в това отношение", заяви Рушен Риза пред актива на ДПС. „Все още Салих, Мехмед и т.н не могат да станат областни управители на дадена област, защото носят тези имена. Нашата цел е да се оценят хората по техните качества, а не на основа техния произход", добави зам.-председателя на движението. Той изрази удовлетвореност от структурата в Смолянска област, като подчерта, че се е оформил един добър колектив, който има желание за работа.

„25-години история не е малко, но истинската история е тази, която е в сърцата, тя се чувства и не е написана", заяви народният представител на ДПС от Смолянския регион Мустафа Карадайъ, който е и основател на Младежката структура на ДПС в национален план. Той направи кратък анализ на изминалата година, като отбеляза, че тя е била много добра за  ДПС на областно и национално ниво, аргументирайки се с добрите резултати по време на изборите през май и октомври. „През 2015г. ни очакват едни сигурни избори – местни, но нищо чудно да има и нови предсрочни парламентарни такива", посочи още секретарят на ЦОБ на ДПС Мустафа Карадайъ. Той припомни на актива, че ДПС е силна партия, когато всички са единни и преследват целите си последователно. В хода на мероприятието присъстващите бяха приятно сюрпризирани с пристигналите поздравителни адреси от почетният председател на ДПС и основател на партията д-р Ахмед Доган, както и от председателя на движението  Лютви Местан.

„Свободата е като хляба. Всеки ден се замесва, изпича, изяжда. Свободата трябва всеки ден да е прясна..... Не яжте огризки, не яжте вчерашен хляб, не яжте подарен хляб. Сами си замесвайте и изпичайте хляба, за да го имате, за да не го просите. Засяда на гърлото вчерашния хляб, подарения хляб.", с този цитат председателя на Областния съвет на ДПС, Салих Аршински поздрави присъстващите. Аршински благодари на всички, за съвместната работа през последните няколко години, като изрази убедеността си, че много скоро ДПС ще бъде доминираща партия в област Смолян.

Движението за права и свободи е основано на 4 януари 1990 г.

Най-четени