Смолянчанка организира дарителска кампания за Помощно училище


Смолянчанката София Данина съвсем сама популяризира сред жителите на Смолян  „Зов за помощ”, отправен в Интернет от преподаватели в Помощното училище за деца и юноши „Драган Манчов“ във Велинград. Данина е организирала събирането на  даренията в V-то Основно училище „Юрий Гагарин”, чието ръководство също е откликнало на благородната кауза.

 „След като разбрах, че училището има спешна нужда от дрехи, учебни пособия и играчки, реших да организирам кампания в Смолян, защото знам, че родопчани ще откликнат и ще помогнат с каквото могат”, разказа Данина. Днес тя прие в училището над 20 торби с дрехи за деца и юноши на възраст между 7 и 18 години, които  предоставиха председателят на Младежкото обединение на БСП - Смолян Георги Кисьов и общинският съветник от левицата д-р Мариана Методиева. Сред основните дарители е общинският съветник от БСП  Радой Краев, който предостави нови дрехи от фирмата си за дамска конфекция. Членове на общинската организация от Младежкото обединение на БСП - Смолян и Общинския съвет на партията също се включиха в благотворителна кампания с дрешки, обувки и играчки.

„Дано в България има повече хора като вас, които отделят от времето си, за да помогнат на нуждаещи се”, заяви Георги Кисьов при връчването на дарението. Д-р Методиева също подчерта, че в тежката криза, в която се намираме, взаимната помощ е най-важна. „Ние имаме задачата да сме най-близо до нуждаещите се и да помагаме с каквото можем”, подчерта д-р Методиева.

Даренията ще се приемат в V-то Основно училище „Юрий Гагарин“ - Смолян до 22 март от 10 до 16 часа. Данина коментира, че е намерила транспортна фирма, която ще закара събраните дарения безплатно до Велинград. 

 

Пресцентър на БСП
Най-четени