Спад на туризма в ДевинОбщина Девин

Записванията за новия летен сезон за Девин са изключително намалели, според тур-операторски агенции. 

 

Към Родопския СПА курорт нямало почти никакъв интерес в сравнение с Велинград, Хисаря и Павел баня. Това съобщили няколко големи Софийски агенции на среща в неделя с хотелиери от Пампорово. 

"Това е притеснително, защото Девин беше още един повод хората да посещават Родопите", каза управителя на един от най-големите хотели в Пампорово.

Надяваме се тази тенденция да се промени в най-скоро време!

 

 

HALA.bg
Ами, като се нагадате така лесно, да ви мачкат и лъжат още 2 мандата, тези разбийники
Еййй, товарищ Пенков, нещо пак се дочува, че си щял отново да ставаш кметски михтар. Но, изглежда 1 милион и кусур формални заеми и лизинги, още не си покрил и платил. Отдавна сакам де те питаме, що така изритахте и захвърлите Емото и Белото че тез човеци, най-много се отдадоха и ви помогнаха да завземете властта, а сега вий дебелеете и богатеете и се обличате в лъскави костюми и скъпи вечери и коли, а той горкият си ходи още с онзи избелял ръждиво-черен анцуг. Та, и за съм от онези, като него подобни, които се питам с какви очи, утре ще ги поканите пак да работят за вас и такива мерзавци като вас, ама , да видим, какво ще каже този път разумния избирател.
Семчев,Василев и Пенков-никой от тях не мислеше за града,а само за далавери,новите Гербаджийски алчни момченца са същите,лигите им капят още от сега...
Дали Пеаклия нков, дали бъдещият Даскалов, дали надменния Здравко Василев, или лукавият Семчев, все са от един дор дренки, имитатори на нещоправене и нищовървене, а само тотални вършидби и золуми с разпродажби на безценица на общински имоти и съсипване на цялата община Девин. Тези всичките вече са изпети песни, стават само до подковават магаретата на стомановци, настанките и грохотненките. Аман от серсеми и дерибейски бохеми.
Еха, тоз Пенков май си е наял капаците на кобилата си. глей тука в тази статия, кво е правил тоз вагабонтин хитър. http://www.otzvuk.net/news/proveryavat-kmeta-na-devin-za-falshivi-dokumenti
Пенков не продава той купува.Изкупи вси4ко на безценница и нае.а секретарките с кеф.
Така де, така, прав си Амуджа, много правдив. Кмета Семчев продаде една част от водата и общината. Кмета Здравко Василев, продаде другият парцел от 20 декара без пари на водата. А, сегашният кмет Пенков продаде за без пари земите на Лесичево и един куп други продажби нали в неговата нотарална кантора направиха тези мръсни сделки. Така, че дотук са все крадци и хайвани.
Абе, хора, селяни и граждани, вий в Девин ли живеете, или в Капалъ Чарши. Толков ли не разбирате, че тук не значи някаква си личност. Не се ли досещате, че сипаничавият ДС-агента Шарлопов, кадето се хвалеше при Сашо Диков, че е продал на австрийците вашата вода Девин за 100 милиона лева, а там някога земята, вместо за 5 милиона лева им беше продадена за 30 хиляди лева и за един банкет, след това още 20 декара за два банкета. По същата схема, боса на хотел Персенк и на хотел Девин, се сдобиха с 200 декара най-ценна земя и гора на Лесичево за ощо по дребни стотинки, които сега се стягат да спонсорират предизборната кампания на новите мутри-милиционери, че тези двамата хотелиери нареждат на хората от Девин, кой кмет техен пак да изберат. А, вий народе сте тръгнали да тормозите сегашния кмет - лош или хубав, поне не крадеше така много като предишнита двама, задоволиха се хората около него с малки грабежи само. Така, че мразете само онези задкулисните Шарлопов и Иванов, които сега искат да ви назначат отново милиционери за общински кмет.
Абе много го плюете тоя кмет, значи не ви е дал да ядете от баницата. За вас остава само да гледате и да си преглъщате плюнките. Виждам, че сте много злобни и долни. Следващия мандат пак ще е кмет, ние селяните ще го изберем. Не виждате какво е направено до сега - а мислите колко по-голямо парче да отхапете от баницата. Ще се задавите - тая работа не е за дребнави хорица като вас, някои ще преглъщат баница, други - плюнка. И накрая ще остане да си плюете в разни статии в интернет, дето си го можете.
Какъв комунист бре Салика е тоз Пенков. Нали снощи на сбора на ГЕРБ-бандата се разбра какъв цирк е ставал. Предложени са кметове на общината целата пенкова чета, начело с мушмулата Пекнков да буде отново кмет. Ееееее, такъв цирк в Девин от години не е имало, ама да не говорим за комунистите Даскалови, които за пореден път са се наредили при ГЕРБ-бандата. Язък, че в ГЕРБ-а на Девин има един-двама свестни чиляка като Вайдиневиет Руси и него пак ше го презакат разните там подмолни далавераджии като Симон Мошенников и Пенчо Барбучевиет хитрушко, ама кво искаш от едни ламнали милиционери, да са пак на топа на попа и оджата . Егаси и селските циркаджии немат срам и срам.
Това е един от учениците на Дора Янкова! Едни хора от Смолян го заведоха при нея пред 4 години и така той оправда нейните очаквания, така, че кмета ни си е комунистче отвсякъде
Това, че Пенков лъже, влачи и маже като дуловски циганин е най-малкото зло, щото, ако е лъгал за милион, то предишните кметове Семчеджиев и дърваря Здравко, бяха по-големи лъжци от Пенчов, та те сринаха общината с доста повече милиони, ама , трезвите девинци си казаха думата, та дано и сега на тези избори пак не са пияни и да гласуват с акъл, инак, ше иде туризма отново в канализационното дере на Забралският нужник за поредните лъжи и измами, ама , да се види, още малко остана до този пореден лъжовен ден.
Хаха...като чета изборите са започнали :))) И аз няма да гласувам за Пенков и то не от злоба, както повечето тук, а просто защото мноооооого лъже!
Еееееегати пак и девински мазни борби се очакват, а да видим пак, откуде ще се появят онези старите политшаврантии - Здравко Висилевиет ДуПиСар и стариет ГЕРБ-авджия Семков , кадето разграбиха и разпродадоха община Девин. Пълни мищоци са тези ламнали дерибеи и бабалари. отново ората от Девин ще загиват от такви лапачи алчни.
Стига сте мерили на кмета Пенков - пилето. Стига сте му броели шаврантиите. Не разбирате ли, че той вече е аут от община Девин и игрите там. Не виждате ли гербаджиите, какви зли планове пак готвят с подмолните игри на някакъв си касиер-кадровик от ГЕРБ Симо Василев, кадето на 5-ти юли на гербаджийското сабрание, директно ще бъде предложен за нов кандидат кмет от Девин, отново шеф на милицията Дарскалов. Твърди се отново сред простолюдието, че отново този гербаджийски мършояд Симо Васулев, предварително е платил от касата на ГЕРБ, като негов подвластник щял да бъде местниет районен прокурор Делуев и вече, райята в Девин ще се дирижира отново от мутренско-милиционерското управление и ще оправят хептен добре тази община. Като млад човек се питам, къде е тази даржава и закон за да проверят бизнеса на тези псевдо-бизнесмени, защото преди 4 - 5 години проверяваха уж всичко по забогатели, а само ТЯХ не провериха, те са недосегаеми и сега са пак във власт. Ако, настина отново сложат да ни упрявлява тази милиционерска граблива, сган, то ГЕРБ е редно да загуби, както преди 4 години. Това е важно драги заспали девински хора, а не, кой с кого си чука чашите или под чаршавите се гуши.
Нищ не оправя бе, освен 2-те известни заразенисифилистични шаврантии в града на които киха като луд арабин за да го хвалят, ама, като си има милиони, за него нема и закони, пук и що да не ги оправя, ако може с пари да клатушка и това се признава за глас, така и търизма в града ще върви по яко.
Вижте какво - Иване и Иванке, чуйте старият девинец. Пъснете се на пързалката и не му мислете двамата или тримата с вашият лъжлюв кмет, ама требва да включите и онзи далавераджия скрит - заместника Савев или Сарафимов, който му прикрива далаверите
До колкото разбирам кмета оправя вашите жени - ами прибирайте се вкъщи от време на време. Може човека, оправя ги. Иванке, годините не ти пречат, щом си решила пускай се по пързалката. Имай предвид обаче, че не си в първа младост и трябва да си съобразиш цената.
Стига сте обсъждали добрият кмет на Девин, ако бях 5 години по-млада, щях да му пускам денонощно по-няколко пъти, защото разбрах, че е плащал много добре за секакви сикиши.
Вяро е, че Пенков много направи, но не за девинският народ, а за роднините на Ашиков, за Даскаловта фамилия и най-вече за милиционера Шотев. До него стоят толкова големи имена в строителството, като например - Мечото Бошнаково, който за стотици хиляди лева продължава да чисти изчистената река и други стари играчи като ПАРД-ТРЕЙД и т.н. Та, управлението на Нотариус Пенков, ще се запомни единствено с напевите със "Шампанско и крадци" и с присвояването на 4,5 милиона лева по тези стари проекти които сега по негово време излизат на мегдана за харчене. Затов философа е казал "Прост народ - слаба община" , халал да ни е !
Големи коментари от знаещи и можещи личности, които даже не смеят да си напишат името, а говорят от сега за избори. Избори, като избори, но не мога да разбера защо се плюе толкова по г-н Пенко. Трябва да си сляп за да не видиш какво е направил и какво се прави, само че ако искате да пишете небивалици, направете си група във фейса и си коментирайте колкото си искате. И да,аз ще гласувам за този кмет защото той направи не малко, а много неща и в Девин не е имало такъв кмет. Жалко за злобарите и анонимниците!!! Не ви прави чест господа!!!
Добре тогава, ако разсъждавам по начина на последния изказал се, ще попитам: Кой е кмет на Пампорово? Защо там се развива туризма? Да сте чували за маргетинг и мениджмънт и че Пампорово АД имат създадена именно такава структура, която се занимава с това да привлича туристи. Знаете ли, че се сключват предварителни договори с чужди и български туроператорски фирми и още в началото на сезона се знае каква ще е приблизителната посещаемост на курорта. Там няма кмет, има добре организиран маркетинг. Да не би на Пампорово инфраструктурата да е по-добра, знаете ли за проблема с водоснабдяването на Пампорово, да не би да не е презастроен курорта. Проблема е, че ски курортите в България се броят на пръстите на едната ръка, а е пълно със СПА курорти. И тук вече иде реч за конкуренция, замислете се какво предлагаме на туристите и сами ще си отговорите. Защото за разлика от Пампорово, което е сезонна дестинация, Девин е целогодишен курорт. И пак ще кажа, в статията става въпрос за спад в туризма, а не за избори за кмет, както им се иска на някои хора.
Е как да не зависи туризма от кмета? Всичко което превлича хората в един град зависи от кмета! Девин е СПА курорт, къде е водата от Беден? Пампорово отбеляза 20% ръст тази зима, ние в Девин 30% спад. Ще говоря много ама преди изборите! Да благодарим на този сайт, че ни дава възможноста да си го кажем право в очи
Неадекватни коментари, от видимо неадекватни хора.Какви глупости бълвате само, немога да ви се нагледам.Със сигурност кмета не е китка за мирисане, ама в сравнение с досегашните е една по-прилична алтернатива.А въпросните проекти за които стана въпрос, пак недоволни, че били започнати преди десет години, а защо тогава не бяха осъществени, питам аз?И това са усилия положени от Пенков, ама нали е по-лесно да плюем по статуквото и да милеем за отминалите имбецили.Отчитайте и малкото, все пак е някакво начало!Ето я и моята гражданска позиция. :)
Тази община още ли съществува, след такива завеяни кметове. които минаха като ъраган през нея. Язък за свестните хора по Девин и селата с такива Бездарници - то не бяха - ухиленият пенкоя, не бяха наглия надменен Здравко Варсилев, не бяха лицемера Семчев и един куп продахни като тях съветници. Дано , Госпао и аллах да ги пази тези бедни девинци.
Сегашният смешен кмет Пенков, единствено реализира проекти които са подготвено в последните 10 години в общината, които пък проеки бяха преработвани поне 3 пъти от предишните алчни управници за да свият 1.9 млн. лева, а този последният само прибра каквото можеше от тези формани ремонти на едно пикливо шадраванче, неколко зелени площи и някоя асфалтова кръпка. Последният Пенков излъга и изигра народа с пищните ръченици, песновки и северняшки хора с които даже втръсна на гладните девинци да харчи пари по прости и фамозни културни прояви. Най-безполезният мандат на едно импотентно управление, което може да си го приложи по Дуловско-Силистренкият вилает, там откъдето дойде със скъсани цървули. Иначе направи за туризма много, щото изконсумира доста ракия по механи и луксозни ресторанти с разни пачаври от което дори си развали и семейството си, какво да се очаква от такъв лицемер и андрешковец.
Изразих мнението си на гражданин,не съм на заплата в общината. Бихте ли ми казали с какво според Вас, сегашния кмет би могъл да вдигне туризма в Общината на крака, защото това е темата на публикацията, ключовата дума е туризъм. Да направи агенция за подбор на кадри в туризма може би. Защото, за да предлагаш услуги в тази сфера трябва да си наясно, че единствено когато клиента е доволен и се върне отново, тогава може да се говори за развиващ се туризъм. Наема се персонал,който и понятие си няма от тази работа. Но е удобен за собствениците защото работи за мижави пари. А това, че клиентите остават недоволни, на собственика му е все едно.Той нали им е взел парите. Друг е въпроса, че въпросните туристи едва ли биха дошли отново и едва ли биха "изрекламирали" тази дестинация. Защото от устната реклама, по-голяма няма. За разлика от някои предишни кметове, сега е видно, че се прави нещо, па макар и малко. До преди няколко години и толкова не се правеше. Ролята на кмета, освен представителна е и да разпределя и усвоява средствата от Републиканския бюджет. Друг е въпроса обаче, че можеше и да не го направи. И в случая няма значение дали е сегашния кмет или който и да е друг на негово място. И не е въпрос на големи инвестиции това да оправиш облика на града, а въпрос на желание. Факт е, че не беше направено до сега. Това е моята гражданска позиция.
Дани, кажи ни какви пари вкара кмета в Девин от началото на мандата? - Най-напред се подобри инфраструктурата до и в града: от къде към Девин се е подобрила инфраструктурата? Всичко което предишния кмет направи, това остана до тук!!! облагородиха се тревните площи: Това скъпа Дани е огромна инвестиция хахахаха, направиха се детски площадки: колко мислиш, че струва една детска площадка? почисти се коритото на реката: Това са пари дадени от държавата! Пенков НЯМА място вече в Девин, просто толкова може за жалост!
Kmeta me iznudvashe na niakolko pati, no predi izborite shte vi razkaja i nakraia, kogato razbra, che pari niama da vidi ot men i spria da mi vdiga telefona si :((((
Дани, сигурен съм че си на заплата от общината! В Девин всичко замря след ДПС. Ученикът на Дора Янкова, Цецко не научи от нея как може да докараш някой лев, а само КСК да лъже! До тук написаното е вярно и ние ще го докажем на изборите! Пенков вън от Девин!!!
Тенденцията ще остане същата, защото туризма не е само природа и инфраструктура. За да предлагаш туристическа услуга е необходимо най-вече ръководните кадри в отрасъла на местно ниво да са наясно, че с неподготвени кадри няма да се получат нещата. За пръв път от доста години насам градоначалника си влезе в ролята. Най-напред се подобри инфраструктурата до и в града, облагородиха се тревните площи, направиха се детски площадки, почисти се коритото на реката, дори се правят и представления в града. Усвояват се Европейски средства. Вижда се, че и администрацията работи добре. Не кметът обаче е човекът, който е отговорен за спада в туризма. За това са отговорни хората, които си мислят, че туристите са балами. Не е нормално в малките хотелчета от семеен тип да получаваш по-високо ниво на обслужване, отколкото в т. нар. "реномирани хотели". Не си мислете, че с плюене нещо ще се промени. За пръв път от много години Девин има работещ кмет, за съжаление на всички анонимно пишещи тук.
Наи-безполезният мандат на един измислен кмет от Дулово, който свен да пие като смок и да се лигави с настанки и стомановки, друго не е направил. Та, кой иска да бъде турист в такъв превърнат от кмета - гигански катун. Жалко за едновремешните добри хора от Девинска община, че загиват с такив мушмуроци-кметове.
Не говорете така за г-н Пенков! Толкова може,толкова прави! Вие преценете пак ли ще гласувате за него!
Жалко за нас девинчани от осем хиляди вече сме на полувина, след още един "успешен мандат" на нашият кмет ще сме по малко от змеица
Този кмет си го избрахте вие, ето ви резултата!!!!!!!!!!
Хех, че вие какво очаквате? Кмета е задминал Боратино, добре, че не му расте носа!
Най-четени