Театралната постановка „Бюджетът“ ще се играе на смолянска сцена във вторник


Театралната постановка „Бюджетът“ ще се играе на  06 февруари 2018 г. от 14.00 часа в сесийна зала на община Смолян. Входът е свободен за жители и гости на областния град.

Със сигурност няколко часовият театрален маратон ще бъде зрелищен с преходи от жанр в жанр- драма, комедия, фарс и задължителния куклен театър с марионетките и техните кукловоди. „Бюджетът“ се играе всяка година по едно и също време с един и същ сценарии, като опозицията използва безцелни и повтарящи се диалози и питания. В комисии и на самите заседания се провеждат обучителни курсове в сферата на бюджетното счетоводство. 

Още от сега можем да кажем кои ще са основните герои в ролята на опозиция– Стефан Сабрутев , Филип Топов и Властелинът на Перелик. Всеки актьор има своя култова роля в постановката, с която става известен. И зрителя започва да го свързва само с тази му роля. При Г-н Сабрутев някак не му се получи с лика на „доброто“, който се опитваха да му наложат на местните избори през 2015 г. И по-лошото е, че противоположният образ се затвърждава все повече и повече. За следващите избори ще трябва да си „потърси“ нов образ или да вземе „лице назаем“.

В ролята на преподаватели в „Бюджетът“ участие ще вземат зам.-кметът по финансите Венера Аръчкова и председателят на бюджетната комисия Стоян Иванов, които може би ще имат отново „честта“ да отговарят на „кретенските въпроси“ на  опозицията? Актьори с второстепенни роли без реплики са представителите на КРОС, които по скоро би трябвало да оприличим, като лъскав сценичен декор. От голямо значение е и сценичната роля на Мишето Генчев, който така преиграва изпълненията си, че губи на моменти връзка с действителността .

Останалите общински съветници се опитват да вкарат „сценария“ в реален сюжет с разумен диалог, но задачата им е почти невъзможна имайки в предвид , че при отсрещната страна няма чуваемост.  При всички положения обаче един човек от опозицията може би ще търси пътища до сърцето на неговата група  да гласуват приемането бюджета, за да получи тлъстатата си заплата? И така какво да очакваме- нов театрален експеримент на опозицията - да човърка, да рови и да слага нови прътове в управлението на общината, за да изпъкне пред обществото и избирателите.

С голям интерес очакваме новите уроци, които г-н Аршински ще преподава, а той определено умее! Ролята, която заема ДПС на балансьор в общинския съвет в наблювана многократно.

А за съжаление стари постановки играни на сцената на община Смолян от 2003 г. до 2011 г. оставиха доста горчиви емоции у зрителите и ще е необходимо време до достигане на хепиенд. Гражданите на Смолян нямат нужда от посредствена опозиция, а градивни и работещи идеи. Ако ги нямат по- добре да не пречат, но заради ефектни сценични изяви, опозиционните общински съветници поставят на карта бъдещето на Смолян.  А единствената сцена, на която ще се води предстоящата кампания за местни избори в следващите месеци почти до края на 2019 г., ще бъде Общинският съвет.

 

Как да уважавам хора които чрез схеми точат общината чрез дружества с лъжливи цели, други подклаждат етн напрежение, трети искат да вкарат фирмите в общината... Няма друга алтернатива освен Мелемов ...
Политическата война между кметовете и общинските съветници от опозицията във всички мандати на Общинския съвет в Смолян за жалост е известен факт, изводът от който е, че враждата помежду им е и е била причина да пилеят силите си в разправии, да хвърлят вината едни върху други, да изпускат шансове и срокове за печелене на средства. Ако обединят тази енергия в името на Смолян, в една посока на действие, вместо да я изразходват за караници и спорове, неминуемо тази обединена енергия и потенциал ще доведат до положително развитие на общината. Тогава и населението ще ги уважава, ще им вярва, ще чувства в тяхно лице силата на държавността, ще ги оценява по делата им, а не по обещанията им.
За жалост , това е истината...
Хахаха супер

Вашият коментар

Най-четени