Ученици играят волейбол в зонален турнир


На 14 април Смолян ще бъде домакин на зоналното първенство по волейбол за момичета и момчета 5-7 клас. Състезанието започва с техническа конференция в 9 часа в Спортната зала. В зоналния етап ще участват училищни отбори – победители от областните етапи на Ученическите игри от тази учебна  година от областите Смолян, Пазарджик и Пловдив. Смолянска област ще бъде представена от победителя в областния кръг – отборите на момчетата и момичетата на СОУ  „Н.Вапцаров” – с. Борино.

 

Ученическите игри са част от Националния спортен календар на МОМН за 2012/2013 г. До този момент са проведени общинските и областни етапи от игрите, а през април текат зоналните първенства по видовете спорт. Състезания се провеждат по общо 8 вида спорт в три възрастови групи – 5-7, 8-10 и 11-12 клас.

 

Град Смолян ще е домакин на още едно зонално първенство по волейбол – за юноши и девойки 8-10 клас. Състезанието ще е на 21 април в Спортната зала. При юношите представител на област Смолян ще е училищният отбор на ПГИ „Карл Маркс”, а при девойките – отборът на СОУ „Христо Ботев” – Девин.

 

На 27 април  в Златоград ще се проведе зоналният етап по баскетбол за юноши и девойки 8 -10 клас. Тогава срещу отборите от Пазарджишка и Пловдивска област ще се изправят победителите от област Смолян – отборът на СОУ „Антим I” – Златоград - при юношите, и на ГПЧЕ „Иван Вазов” – при девойките.

 

Училищните отбори по волейбол на ГПЧЕ „Иван Вазов” – юноши 11-12 клас, и СОУ „Христо Ботев” – Девин – девойки 11-12 клас ще участват в зоналния етап за своята възрастова група в Пазарджик на 20 април като областни първенци.

 

 Отборите на ГПЧЕ „Иван Вазов” – Смолян – юноши и девойки 11-12 клас играят в зоналното първенство по баскетбол на 13 април в Пловдив. Зоналният етап по баскетбол за момчета и момичета 5-7 клас е в Пазарджик на 19 април, наши представители са отборите на ОУ „Васил Левски” – Златоград.

 

Училищните отбори по шах на ОУ „П.Р. Славейков” – с. Средногорци – момичета и момчета 5-7 клас, и на СОУ „Христо Ботев” – Девин – юноши и девойки 8-10 клас, участват в зоналния етап, който се провежда на 13 април в Пловдив.

 

В тенис на маса представители на област Смолян са отборите на СОУ „Васил Дечев” – Чепеларе – момчета и момичета 5-7 клас, както и юноши 8-10 клас, а при девойките 8-10 клас – отборът на ПМГ „Васил Левски” – Смолян. Техните срещи са на 20 април в Пловдив.

 

На 17 април в Пазарджик е зоналният етап по бадминтон, където ще ни представят отборите на ОУ „Юрий Гагарин” – Смолян, момичета и момчета 5-7 клас, и на ПГИ „Карл Маркс” – юноши и девойки 8-10 клас.

 

За зоналното първенство по лека атлетика заминават 4 училищни отбора от Смолянска област – СОУ „Христо Ботев” – Баните – момчета, ОУ „Проф.д-р Асен Златаров” – момичета, ПМГ „Васил Левски” – Смолян – юноши и СОУ „Христо Ботев” – Баните – девойки. Състезанията на лекоатлетиците са на 21 април в Пловдив.

 

Отново Пловдив е домакин на срещите от зоналното първенство по футбол. При юношите 11-12 клас мачовете вече са изиграни, представителят на област Смолян – отборът на СОУ „Антим  I” – Златоград се е представил достойно. В мачовете при момчетата 5-7 клас област Смолян ще представя отборът на СОУ „Отец Паисий” – Смолян, а при юношите 8-10 клас – отборът на ПГИ „Карл Маркс” – Смолян. Срещите са на 16 април на стадион „Пловдив”.

 

Отборите победители в зоналните първенства се класират за финалите. Смолян ще домакинства на финали по волейбол за юноши 11-12 клас на 8-11 май и за момчета 5-7 клас на 6-9 юни. Златоград също е домакин на финали по баскетбол за юноши 8-10 клас от 16 до 19 май.

РИО на МОМН Смолян
Браво на ГПЧЕ "Иван Вазов"! И на Андонов!
Най-четени