Засилено полицейско присъствие в Пампорово, полицаи регулират пътното движение по време на стартовете за Европейската купа


ОД МВР – Смолян и ОУ ПБЗН – Смолян са предприели редица мерки за опазване на обществения ред, противодействие на престъпността, безопасността на движението, пожарната безопасност и защита на населението при провеждането на състезанията от Европейска купа по ски в Пампорово на 23 и 24 януари 2013 година.

 

На 23 и 24 януари в курортен комплекс Пампорово ще се проведат стартовете от кръг на Европейската купа по ски - гигантски слалом жени, включени в календара на FIS. В спортното мероприятие се предвижда да вземат участие състезателки - извести имена в алпийските дисциплини, официални български и чуждестранни гости, което ще породи голям интерес, както у нас, така и в чужбина.

За обезпечаване на сигурността по време на подготовката и провеждането на стартовете от Европейската купа по ски - гигантски слалом жени Областната дирекция на  МВР  и Областно управление „Противопожарна безопасност и защита на населението” в Смолян създадоха необходимата организация за спокойното и нормално протичане на международните състезания. Проведени са множество срещи с различни институции  и организаторите за съгласуване и координиране на действията и задълженията, за разпределение на отговорностите  по обезпечаване сигурността на проявите.

В курорта ще има засилено полицейско присъствие за охраната на спортните съоръжения, маршрутите за придвижване и местата за настаняване на състезателите, официалните и длъжностните лица, гостите и зрителите. Засилено дежурство ще бъде осигурено и от службите за пожарна безопасност и защита на населението – екипи от ОУ “ПБЗН” – Смолян, група “Спасителна дейност” и РС ПБЗН – Чепеларе с един противопожарен автомобил ще се грижат за пожарната безопасност в курорта в дните на състезанието.

 

Служители на “Пътна полиция” ще регулират движението и паркирането на моторни превозни средства на територията на курорта. Областна дирекция на  МВР – Смолян призовава водачите, които в дните на състезанието ще пътуват по маршрута Чепеларе – Пампорово – Смолян, да спазват даваните от полицейските служители  указания, а тези, които ще гостуват в Пампорово, за да наблюдават стартовете от кръга на Европейската купа по ски, да използват организираните в курорта паркинги.

Областна дирекция на МВР - Смолян
Най-четени